Élet-Stílus

Széll akár dobogós is lehet a Bocuse d’Or-on, de az amerikaiak még bekavarhatnak

Szerda este, nem sokkal 6 óra után derül ki, hogy ki nyeri a 30. Bocuse d’Or első helyét. A magyar csapat, Széll Tamás, Szabó Kevin és a coach, Vomberg Frigyes tegnap bemutatták a vegán és húsos tálat, most már csak figyelhetik a többi versenyzőt, hogy ki az, akitől esetleg félhetnek.

Sokan az amerikaiakat jósolják a dobogóra.

Sárközi Ákos, a Borkonyha séfje és a Bocuse d’Or Akadémia tagja a helyszínen szurkol, őt kérdeztük az esélyekről. Elmondta, hogy az első nap alapján benne lehetünk az első háromban. Azt persze Sárközi sem merte kijelenti, hogy tuti a dobogó,

de szinte biztosra veszi, hogy jobb eredménnyel zárjuk a döntőt, mint 2013-ban. 

Szaniszló Róbert / NurPhoto via Getty Images
Szaniszló Róbert / NurPhoto via Getty Images

Akkor Széll Tamás a 10. helyet szerezte meg, Sárközi a legrosszabb esetben is 7. helyre számít.

Összeszedetten dolgoztak, nincs okunk szégyenkezni.

Széll Tamásnak nem volt egyszerű dolga, ugyanis nem elég, hogy utolsóként főzött az első versenynapon, de az erősebb mezőnybe került. A Bocuse d’Or-t legtöbbször a franciák nyerték, és idén is jól szerepeltek. A skandináv országok szintén esélyesek, Svédországtól Norvégiáig mind kedden főztek. Ma talán csak az amerikaiakra kell odafigyelni, akik nemsokára tálalják az első, vegán tálat.

Netherlands ! #bocusedor

A photo posted by Bocuse d’Or (@bocusedor) on Jan 24, 2017 at 5:35am PST

A magyarok szereplését nemcsak az döntheti el, hogy milyen tálat gyakoroltak ki, hanem komoly összeszedettség kell ide. Sárközi Ákos hangsúlyozta, hogy Széll igazi versenyző típus, végig higgadtan főzött.

Szóval 6 után minden kiderül, addig lehet izgulni, és élőben nézni a versenyt.

(Cover: Magyar Bocuse d’Or Akadémia / Fekete Antonio Designfood )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik