Élet-Stílus

Még Attenborough századik szülinapja előtt leforgatnák a Bolygónk, a föld új szériáját

A világ egyik, ha nem a legjobb természetfilmese a brit David Attenborough. A BBC-n jelenleg futó, Bolygónk, a föld második szériája annyira magával ragadó, hogy még a brit X-faktor döntőjét is képes volt megverni nézettségben, a fiatalabb nézők körében.

Nem csoda, hogy az amúgy közszolgálati, vagyis nem közvetlenül a nézettségi adatokból élő csatornánál is nehezen engednek el ekkora közönségsikert. Az Independent úgy tudja, hogy a BBC máris a mielőbbi folytatással nyaggatja Attenborough-t, mert a harmadik évadot, még jóval az előtt le szeretnék forgatni, hogy Sir David betöltené a százat.

A Bolygónk, a föld első szériája 2006-ban került adásba, a második idén, a harmadik pedig 2026-ban érkezne a tervek szerint. Csakhogy Attenborough, májusban már a kilencvenedik születésnapját ünnepelte, vagyis már száz éves lenne, mire a harmadik évad elkészül.

Mike Gunton, a műsor producere nemrég arról beszélt egy interjúban, hogy az idős tévés pótolhatatlan.

„Felesleges lenne a helyettesítésével próbálkozni is. Imádunk vele együtt dolgozni, és szerintem ő is szeret velünk. Azt szeretnénk, ha mindez addig tartana, ameddig csak lehetséges. Ha ő egyszer úgy dönt, nem folytatja tovább, mindent újra kell gondolnunk a programmal kapcsolatban” – mondta.

Nem biztos azonban, hogy a harmadik széria elkészítésének sürgetése jó ötlet lenne. A műsor épp azért annyira lenyűgöző, mert öt teljes évet szánnak egy évad elkészítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik