Élet-Stílus

Megkarcolta kezét kertészkedés közben, pár nap múlva belehalt

Egy egyszerű vérvizsgálattal meg lehetett volna menteni a kétgyerekes brit anyuka életét.

Egy kis karcolás okozta egy 43 éves brit nő halálát, miután több orvos sem vette észre, milyen nagy veszélyben van – jelentette a brit sajtó. A beszámolók szerint Lucinda Smith kertészkedés közben sértette meg kézfejét, és pár nappal később ment orvosához, fájó vállára panaszkodva.

Az orvos közölte vele, hogy a fájdalmat becsípődött idegek okozzák, és antidepresszánst írt fel neki, hogy megnyugtassa, és tudjon aludni. Valamit kiropraktőrhöz küldte, akinél akupunktúrás kezelés kapott. Családtagjai a Daily Mailnek elmondták: Smith ekkor már hányt, és nagy fájdalmai voltak.

Három nappal később, miután ujjai és karja vörös lett, és feldagadt, valamint még mindig hányt, és egyre erősebb fájdalmak gyötörték, elment egy másik orvoshoz, aki azt gondolta, egy vérrög okozhatja a problémát, és kórházba küldte. Ott azonnal vért vettek tőle, és alig fél órával később ki is derült, hogy szepszise van.

A nőt azonnal intravénás antibiotikummal kezdték el kezelni, majd miután állapot romlani kezdett, az intenzív osztályra került. Másnap már lélegeztető gépre kellett rakni, majd szervei elkezdtek leállni és aznap este meg is halt. A nő halála ügyében indított vizsgálat megállapította, hogy halálát szeptikus sokk okozta.

Smith nővére a Mailnek elmondta: ha testvérén már az első alkalommal elvégezték volna az egyszerű vérvizsgálatot, akkor megkaphatta volna a megfelelő kezelést, és gyerekeinek „még mindig lenne egy csodálatos és szép anyukája”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik