Girl with E-cigarette
Élet-Stílus

Függőség, buddhizmus és a fülakupunktúra

24.hu
24.hu

2016. 07. 01. 15:00

A függőség démona, a fellépő hiányállapot, sokféle módszerrel legyőzhető. Ilyen segítség lehet a fülakupunktúrás addiktológia és, a megértésben pedig segíthet a buddhizsta kozmológiában szereplő éhes szellemek világának megértése.
A függőség egyre gyakoribb jelenség jelen társadalmunkban. Számos formát képes ölteni, számos dologgal, viselkedéssel kapcsolatban alakulhat ki káros szenvedély. Ilyen lehet a cigaretta, az alkohol, a drog, de lehet például az evés, a szex, a számítógép is, vagy beszélhetünk akár kapcsolat-függőségről is. Jelen világunkban igen sok külső körülmény támogatja az emberek függővé válását, a döntés azonban mindig a mi kezünkben van.
Korábban a témában:

A leszokáshoz van, akinek elegendő az elhatározás, de van, hogy segítségre, támogatásra szorulunk, hogy meg tudjunk szabadulni függőségeinktől. Azoktól a függőségektől, amelyek akadályoznak minket, amelyek rontják az életminőségünket, és amelyek akár a környezetünkre és a körülöttünk élőkre is rossz hatással lehetnek.

 

Milyen segítség létezik a leszokáshoz?

A függőségről leszokni, a szenvedély rabságából kivezető utat megtalálni többféleképpen lehet. Minden ember máshogyan működik, más a viszonyulása a függőségéhez és más a szenvedélyét konkrétan kiváltó ok is. A különböző módszerek, különböző embereknek segítenek. Vannak azonban közös pontok, ilyenek például a szerfüggők esetében a szervezetben felgyülemlett méreganyagok kivezetése, a szervezet egészséges méregtelenítő folyamatainak beindítása, de ide tartozik az idegrendszer működésének kiegyensúlyozása is.

Ilyen a hazánkban is elérhető, a komplementer medicinák közé sorolt természetgyógyászati eljárás, a fülakupunktúrás addiktológia is.

 

Mi az a fülakupunktúrás addiktológia?

A keleti gyógyászatból ismert akupunktúrás kezelések lágyabb formája a fülön keresztül történő kezelés. A fülünkön megtalálható a testünk teljes térképe, így az ott található pontok stimulálásával feloldhatóvá válnak a szervezet különböző pontjain kialakuló blokkok, illetve intenzívebb működésre ösztönözhetőek szerveink és az egész szervezetünk.

A különböző állapotokra, más és más pontok, illetve azok különféle kombinációjú stimulálása hozhat megoldást. Ezek közül az egyik legintenzívebb pontkombináció a NADA (National Acupuncture Detofixication Association, Nemzeti Akupunktúrás Méregtelenítő Egyesület) által megalkotott protokoll, amely a függőségeket, szenvedélybetegségeket hivatott segíteni.

A függőség állapotát – legyen az bármilyen jellegű – a keleti gyógyászatban az Üres Tűz állapotának nevezik, amikor a szervezetben lévő energiák oly módon vesztik el egyensúlyi állapotukat, hogy egy hiányállapot lép fel. Ez a hiányállapot az, amit az addiktussal élő ember tényleges belső hiányérzésként él meg, és amely hiány kitöltésére válaszul alakul ki a később károssá váló megszokás, függőség.

 

Mit kell tenni még a fülakupunktúrán kívül?

Először is egy nagy adag elhatározásra van szükség! Arra, hogy szeretne megszabadulni a függőségétől. A fülakupunktúrás kezelés nem igényel beszélgetést, sokkal fontosabb az ellazult, relaxált állapot elérése. Természetesen azért a legtöbb helyen lehetőség nyílik a beszélgetésre is, ahol számos egyéb, személyre szabott ötlet, tipp, esetleg gyakorlat kerülhet elő, amelyek szintén segítik, támogatják a leszokás folyamatát, és további újabb és újabb rejtett erőtartalékokat képesek mozgósítani, hogy sikerrel lehessen felvenni a küzdelmet a rossz megszokásokkal.

A függőségről, a fülakupunktúrás addiktológiáról, valamint a függőség buddhizmus által megalkotott magyarázatáról, okairól és megoldási lehetőségeiről, a buddhista kozmológiában megtalálható éhes szellemek világáról tart előadást Rába Géza természetgyógyász (fülakupunktúrás addiktológus és bioenergetikus), buddhista tanító az Evernessen Fesztiválon.

 

Bővebben a témáról: www.termeszetgyogyasz.help

Bővebben az Everness Fesztiválról: www.everness.hu

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Brüsszel, 2013. március 14.
Martin Schulz, az Európai Parlament német elnöke (b) és Angela Merkel német kancellár beszélget az Európai Unió kétnapos csúcstalálkozójának első napján Brüsszelben 2013. március 14-én. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.