Élet-Stílus

Egyre több tetovált feketíti el az egész estét

Egy tetoválás bevállalása általában nagy elhatározás, hiszen ha valaki úgy dönt, hogy rávarrat valamit a testére, az általában egy életre szól, legyen szó egy apró szimbólumról, egy mély idézetről, vagy egy egész felsőtestet betöltő motívumról. Sokan azonban az idő múlásával megbánják az egészet: szakítanak a párjukkal akinek a nevét a magukra tetoválták, megunják a nyakra varrt sárkánytetkót, vagy egyszerűen már mást gondolnak már a világról, mint anno.

Egész karos

Ha valaki hasonló helyzetbe kerül, akkor több lehetősége is van. Az egyik a jól ismert drága és iszonyú fájdalmas eljárás, a lézeres eltávolítás, mi ráadásul a bőrnek sem tesz túl jót. Az magas ár és a fájdalom mellett ellenérvként ott van még az a tény is, hogy a lézeres eljárás sokszor nem tudja teljesen eltávolítani a már nem kívánt tetoválást. A másik sokkal olcsóbb megoldás az, ha a már megunt alakzatot, formát, vagy nevet átalakítják valami mássá, vagy egyszerűen elfedik egy nagyobb varrással.

Kép: oddtattooer instagram

Egyre többen választják azt a megoldást, hogy a nem kívánt tetoválásokat egyszerű, egyszínű fekete mintákkal takarják be. Ez az egész ma már annyira elterjedt, hogy sokan direkt azért mennek be a szalonokba, hogy az egész karjukat vagy a mellkasukat egyszínű feketére varrassák. A kényszermegoldásból akkora divat lett, hogy az Instagrammon már több mint 12 ezer képet jelölnek meg #onlyblacktattoos hashtaggel.

The Guardian

Ajánlott videó

Olvasói sztorik