Élet-Stílus

Kis híján meghalt egy kislány, mert apja nem mosott kezet

A férfi most netes kampánnyal igyekszik felhívni a figyelmet a fertőző betegségek veszélyeire.

„Belegondolni sem merek, mi lett volna, ha egy kicsit később visszük őt kórházba. Talán már nem is él”

-írta az az Imgur felhasználó, akinek újszülött lánya napokig élet-halál között lebegett, miután megfertőződött az úgynevezett RSV-vírussal. A fertőzés, ami felnőtteknél az egyszerű náthára hasonlít, csecsemőknél is kisgyerekeknél komoly következményekkel járhat: a tüdőt, azon belül is a légutakat támadja. A vírus ráadásul könnyen fertőz, már egy érintés is bőven elég ahhoz, hogy meglegyen a baj.

Valószínűleg érintéssel kapta el a betegséget az apa kislánya is, aki, miután kiderült, hogy lánya túléli a fertőzést, úgy döntött, képet készít róla, hogy így hívja fel a többi szülő figyelmét azokra a mikroszkopikus veszélyekre, melyek a kicsikre leselkednek.

„Az orvosunk azt mondta, hogy az utolsó pillanatban vittük be a lányunkat. Ha tovább romlott volna az állapota, nem tudtak volna rajta segíteni”

-írja az apa, aki arra buzdítja szülőtársait, hogy a gyermekek érdekében mindannyian – rendszeresen – mossanak kezet, és mindig alaposan bugyolálják be a kicsit, ha a szabad levegőre mennek vele. A férfi elárulta, korábban semmit sem tudott – sőt, nem is érdekelték – a csecsemőkre veszélyes fertőzésekről, lánya betegsége azonban felnyitotta a szemét.

„Szeretném, ha a történetünk minél több friss szülőhöz eljutna, hogy velük sose fordulhasson elő hasonló”

-írta a férfi, akinek fotóját az elmúlt néhány napban több mint 37 ezren látták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik