Élet-Stílus

Vakon játszotta végig ezt a Nintendo-klasszikust ez a csodálatos férfi – öt évbe telt

Amit most látni fogsz, az nem csak egy vak férfi győzelme, hanem az emberi kitartás megható ünneplése. Terry Garrett most elmesélte, hogy csinálta a hihetetlennek tűnő trükköt.

Abban önmagában nincs hír, hogy valakinek öt évbe telt végigjátszani egy videojátékot, legfeljebb az lehet egy kicsit furcsa, hogy mi tartott ennyi ideig. Pedig Terry Garrett nap mint nap játszott, mégis csak most sikerült befejeznie a Legend of Zelda – Ocarina of Time című, eredetileg a Nintendo 64 konzolra megjelent klasszikust. Az ok egyszerű: a férfi vak. Jól olvasod:

Valaki végigjátszott egy játékot úgy, hogy nem látott semmit.

Terry, akinek külön YouTube-csatornája is van a gameplay-videók számára, nem bízott a véletlenre semmit: hangfalait különleges pozícióba, a széke karfáira rögzítve hangok alapján tájékozódott. A játék főhőse, Link kardjával folyamatosan a falakat ütötte, ez segített neki eligazodni, ám így is rengeteg próbálkozásra volt szükség, mire teljesítette a pályákat – ebben a játékban márpedig nagyon nehezek is akadnak. Ebben a videóban elmagyarázza, hogyan sikerült:

Itt pedig az utolsó pálya videója látható – csak ez alapján inkább tippelnénk arra, hogy egy gyerek játszik, mint hogy egy vak férfi:

Terry megköszönte az összes rajongójának, hogy mellette állt, még akkor is, amikor majdnem feladta. Neki ez sokkal nagyobb győzelem, mint látó társainak: bizonyíték arra, hogy nem ér kevesebbet, mint ők, sőt. A csatornája tanúsága szerint egyébként más játékokban is jeleskedik, például a Guitar Heróban (!!!).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik