Élet-Stílus

Óriási siker a Meséd program

24.hu
24.hu

2015. 11. 24. 11:36

A Richter Aranyanyu Díj célja, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. Bemutatjuk a 2015-ös jelölteket. Furugh Switzer.
Korábban a témában:

Furugh Switzer kanadai-perzsa szociológus és tanár, aki 20 éve érkezett Magyarországra. Hamar szembesült azzal, hogy az általános iskolában már behozhatatlan hátránnyal induló roma gyerekek integrálása alapvető nehézségekkel jár. A Furugh által kifejlesztett Meséd – Mesélő Édesanyák programot az a felismerés hívta életre, hogy ha a gyermekeknek mesét olvasnak, akkor a kicsik fejlődő képességeik révén könnyebben beilleszkednek az iskola életébe, ott jobban teljesítenek, és tovább is maradnak meg a rendszerben. A közös meseolvasás azoknak az édesanyáknak biztosít támogató, szeretetteljes légkört, akiknek kizárólag kudarcok kötődnek saját iskolai éveikhez, és akik korábban csak az alkalmatlanság érzésével találkozhattak a tanulás során. A Meséd foglalkozások végén az anyukák hazavihetik a könyveket, amiket a gyermekek nagy örömmel várnak. Így a projekt végére egy kisebb házi könyvtáruk lesz, melyre sok családban szinte oltárként tekintenek. A folyamat során az édesanyák önbizalomra, önbecsülésre tesznek szert, pozitív élményekkel gazdagodnak az olvasás, tanulás területén, és ezt természetes módon, magától értetődően tudják továbbadni gyermekeiknek. Emellett a meseolvasás a meghitt anya-gyermek kapcsolatot is erősíti. Jelentős siker, hogy a projekt eredményeképpen hazánkban 60 közösség, több száz nő és több mint ezer gyerek kapott új esélyt egy eredményesebb életre. A Meséd program az országhatárt átlépve már sikeresen működik Macedóniában, Szlovákiában és Romániában is.


Ha úgy gondolod, hogy Furugh Switzernek kell megnyernie a Richter Aranyanyu Díjat, akkor szavazz rá ezen a linken.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MALAGA, SPAIN - MAY 21: Head Coach, Zinedine Zidane of Real Madrid celebrates their championship with his players after the La Liga final match between Malaga and Real Madrid at La Rosaleda Stadium on May 21, 2017 in Malaga, Spain. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.