Élet-Stílus

Hatvan éve eszi esküvői tortáját az idős amerikai házaspár

Félretették, és minden évben azzal ünneplik házassági évfordulójukat, hogy esznek egy falatot az esküvőjükön felszolgált tortából.

„Mindenki csodálkozva néz ránk, amikor meghallják” – mondta a nevetgélve a Florida Todaynek Ann Fredericks, aki férjével igazán különös módon ünneplik meg 1955-ben kötött házasságukat. A pár ugyanis mindig abból a tortából eszik pár falatot, amit még az esküvőre készített nekik Ann nagymamája.

A kérdéses süti egy gyümölcstorta, ami Ann elmondása szerint a végtelenségig jó marad, ha megfelelően van elkészítve. És a házaspár állítása szerint a tortát pont úgy alkotta meg Ann nagymamája, ahogy kell, hiszen még most is, 60 évvel az esküvő után is nyugodtan lehet enni belőle.

 

„Minden évben kicsomagoljuk, brandyt öntünk rá és letörünk egy falatot” – mondta el Ann, aki szerint a torta „jó ízű, ha elég brady van rajta”. Majd hozzátette: „Soha nem lettünk rosszul miatta.”

A tortából mostanra már csak egy nagyjából 10 centiméterszer 8 centiméteres darab maradt, amit szinte biztosan a házaspár fog megenni. Gyermekeik és unokáig ugyanis nem mernek enni belőle. „Lehet, hogy velünk együtt lesz eltemetve” – mondta Ann.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik