Élet-Stílus

Vicces, vagy rémisztő az üdítős kupakokba írt segélykérés?

Aggódó posztok lepték el az üdítőital Facebook oldalát.

Nem palackba, kupakba zárt üzenet kezdte el aggasztani a SoBe nevű üdítőital fogyasztóit világszerte. A kupakok belsejében egy feliratot találtak: „Help me, trapped in SoBe factory” (Segítség, csapdába estem a SoBe gyárban).

Az üdítőital Facebook oldalát posztok árasztották el: az emberek tudni akarták mi lehet az ügy hátterében, tényleg bajba került-e valaki. A BuzzFeed megkereste a márkatulajdonos Pepsico-t, akik közölték: csak vicceltek, és sajnálják, ha ezzel kellemetlenséget okoztak volna bárkinek.

 Kép: Facebook

A Sobe kupakjaiban egyébként rendszeresen megjelennek viccesnek szánt üzenetek, ez csupán egy volt közülük. A cég azt a régi viccet próbálta újraértelmezni, amelyikben egy kínai szerencse süti gyár alkalmazottja próbál az édességekbe sütött üzenetek segítségével kiszabadulni.

Az üdítős cég egyébként nyilvánosan is bocsánatot kért: „Elnézést kérünk, ha kupakba írt szöveg aggodalmat keltett volna benned, abszolút nem ez volt a célunk. Ezekkel a mondatokkal csak egy apró mosolyt szeretnénk fogyasztóink arcára csalni, illetve elérni, hogy egy pillanatre elgondolkodjanak” – írják.

 Kép: Facebook

S, hogy min gondolkodhattak volna el azok akik megtalálták a kupakokat? Például azon, hogy a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) legóvatosabb becslései szerint is, legalább 21 millió ember végez kényszermunkát, vagy van a végsőkig kizsákmányolva.

A Sobe egyébként azt ígérte, hogy azonnal elkezdenek új üzenetekkel ellátott kupakokat használni, de türelmet kértek, hiszen kell némi idő, míg a raktáron lévő készletek kifutnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik