Élet-Stílus

Ingyen adott enni egy iskolásnak – kirúgták

A menza vezetője áthágott egy szabályt, de máskor is ugyanígy cselekedne.

Della Curry nemrég még egy coloradói általános iskolában dolgozott, a konyha vezetője volt. A napokban észrevette, hogy egy elsős gyerek sír a menzán; úgyhogy megpróbálta kideríteni ennek okát. A kislány éhes volt, nem volt pénze ebédre.

Della nem tétovázott, adott egy adag ételt a gyereknek. Mint kiderült, ez súlyos hiba volt. Kirúgták.

A konyha vezetője ugyanis megszegte az iskolai szabályzatot azzal, hogy olyan diáknak adott ingyen enni, aki nem fizetett érte. Az ebédbefizetések rendszere elméletileg olyan, hogy azon családok gyermekei, ahol a szülők keresete nem ér el egy bizonyos összeget, ingyen jutnak hozzá az ebédhez, és van, aki kedvezményes áron kapja az ételt, ám Della szerint számos olyan gyermek van, akinek a szülei nem igénylik az olcsóbb vagy az ingyenes ételt, de alkalmanként még sincs pénzük az étkezésre.

A területi oktatási illetékesek azt állítják, nem hagyják, hogy egyetlen gyermek is éhes maradjon. Az általuk kiadott állásfoglalás szerint a törvény nem kötelezi az iskolát, hogy a nem fizető diákoknak ebédet adjon. A gyakorlat szerint ha a gyerekek „elfelejtik” befizetni a szükséges összeget, az első három alkalommal térítésmentesen biztosítanak nekik meleg ételt, a negyedik alkalommal sajtos szendvicset és tejet adnak nekik.

A kétgyermekes Della annak ellenére, hogy kirúgták, állítja: természetesen máskor is ugyanígy járna el. Szerinte nem az ő lépése volt problematikus, hanem a vonatkozó törvényeket kellene megváltoztatni.


Fotó: facebook.com/della.curry.9

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik