Élet-Stílus

Nyolc napot élt túl a földbe ásva egy újszülött

A gyerek szülei a nagyszülők nyomására ásták el a kisfiút, állítólag azért, mert deformált szájjal jött világra.

Gyógynövényeket gyűjteni indult az erdőbe, ám nem sokkal később életet mentett az idős kínai asszony az ország déli határának közelében. Mikor gyereksírást vélt hallani, Lu Fenglian először azt hitte, csupán a képzelete játszik vele, ám mikor összeszedte a bátorságát és kicsit közelebb ment a hang forrásához, rájött, hogy a föld alól tényleg egy csecsemő sírását hallja – számolt be a Shanghaiist című oldal.


Kép forrása: Shanghaiist

Azonnal tudta, hogy segítségre van szüksége, ezért a közeli buddhista templomba sietett, és az ott élő, 75 éves szerzetes segítségét kérte. Zhao Shimin visszakísérte Fengliant a helyszínre annak ellenére, hogy biztos volt benne, az asszony téved. Miután meggyőződött arról, hogy valóban egy gyerek sír a föld alatt, értesítette a hatóságokat.

A rendőrök egy alig pár hetes kisfiút ástak ki a bokrok alól, akitől – mint később kiderült – azért igyekeztek megszabadulni szülei, mert deformált ajkakkal jött a világra. A helyi rendőröknek rövid idő alatt sikerült kézre keríteni a szülőket, akik bevallották, a nagyszülők nyomására ásták el kisfiukat nyolc nappal korábban. A rendőrök mindannyiukat őrizetbe vették.

A kisfiú ezidő alatt, csodával határos módon felgyógyult a kórházban. Orvosai szerint egyedül azért maradhatott életben, mert a sziklás talajban keletkezett réseknek köszönhetően esővízhez és levegőhöz is hozzájutott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik