Élet-Stílus

Húsvéti egypercesek

husvet(960x640).jpg (húsvét, tojásfestés)
husvet(960x640).jpg (húsvét, tojásfestés)

Unja a tojásfát? Én is. Csináljunk valami mást. Egy perc alatt, olcsón. 

Nincs ötlete, hullafáradt, unja a tojásfát, de szeretne jópofa húsvéti dekorációt, lehetőleg olcsón? Akkor először is vegyen pár árvácskát, 100-140 Ft egy tő, tegye régi, már nem használt bögrékbe őket, nálam is van kettő az ablakpárkányon, szerencsém volt, a halványzöld cserép bögrébe pont belefért! Figyeljen rá, hogy mindig legyen nedves a földje, húsvét után pedig ültessük ki.

Persze a húsvéti dekoráció hímes tojás nélkül mit sem ér, egyperces ötletek következnek, tessék inspirálódni, még van idő!

1.) Akril filc (dekorfilc)

A fehér színű akril filc jól mutat a festetlen tojáson is. Én idén a natúr színekhez és anyagokhoz nyúltam, vöröshagyma héjával főztem meg a festeni szánt tojásokat, a vöröses-terrakotta színű tojásokra fehér krikszkrakszokat és virágokat rajzoltam. Jól néz ki, tényleg.

 

2.) Ami a konyhában van

Nincs otthon semmi? Azt csak hiszi! A hagymahéjjal vörösesre színezett tojásokat bekentem ragasztóval – stílusosan tojás alakú pöttyöt tettem a tojásra – aztán belenyomtam színes borsba. De ragaszthatunk a tojásra lencsét vagy szemes kávét is. (Ha a frissen főtt, még meleg tojásokat presszókávéba áztatjuk, barnás színt kapnak, az is jó választás, ha a natúr ill. földszínek mellett dönt.)

Egy másik tojásra kerestem egy darabka csipkét, ráragasztottam. A harmadikra gombokat ragasztottam, az még mindig nagy divat!

Volt otthon egy darab organza, belecsomagoltam egy tojást, kötöttem rá egy masnit. Nemcsak organza, más, jó tartású anyaggal is dolgozhatunk.  

Egy használt papírtasakból levágtam egy csíkot, körberagasztottam vele a tojást. Fehér pöttyöket rajzoltam a fehér dekorfilccel a papírcsíkra, az elejét pedig kenderzsineg masnival díszítettem.

 

3.) Lustáknak és őrülten elfoglaltaknak

Fogjuk a tojásokat és csomagoljuk őket színes krepp papírba. Kössünk rá színes szalagot és tegyük egy tálba. Kész.

4.) Törjön szét!

Egyszerű üveg mécsestartókat vagy vázákat egyszerűen és gyorsan feldobhatunk. Ne dobjuk ki a tojás héját, hanem törjük még apróbbra, és ragasszuk fel, mint egy mozaikot. Jól mutat, akár húsvét után is maradhat.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik