Élet-Stílus

Celluxszal tapasztotta be a fecsegő lány száját a tanár

Meddig mehet el egy pedagógus a fegyelmezésben? Az apa szerint egy ujjal sem érhet a gyerekhez.

Botrányt kavart az angliai Derbyshire-ben egy viccesnek szánt iskolai fegyelmezés. Nem igazán bírt a 10 – 11 évesekből álló osztályával a William Allitt Shcool meg nem nevezett tanára. A gyerekek az egész óra alatt fecsegtek, be nem állt a szájuk, a pedagógusnak nagyjából azért sikerült rendet teremtenie. Egy lány kivételével az osztály elcsendesedett, a 11 éves Ellise Smith azonban képtelen volt uralkodni magán, be nem állt a szája.

A tanár ekkor egy hirtelen ötlettől vezérelve elővett a fiókjából egy tekercs celluxot, betapasztotta a lány száját, és csak negyed óra múlva engedte, hogy Ellise eltávolítsa a ragasztót. A lány hazaérve elmesélte a történteket, mire 35 éves édesapja teljesen felháborodva viharzott be az iskolába, hogy a ragasztószalagos tanár azonnali kirúgását követelje. Az iskolavezetés ezt azonban megtagadta tőle, meg kellett elégednie a pedagógus bocsánatkérésével.

Az William Allittben (fotó: http://www.williamallitt.derbyshire.sch.uk/)

„Egyszerűen csak ki kellett volna küldenie a lányomat az osztályból, ha zavarta a tanítást. Egyetlen pedagógusnak sincs joga ahhoz, hogy akár egyetlen ujjal a tanítványaihoz érjen. A tanár bocsánatot kért, de ez messze nem elég büntetés szerintem. Még mindig ugyanabban az iskolában dolgozik, és fel sem függesztették” – nyilatkozta az apa a Mirrornak.

Az anya, a 32 éves Becky Smith pedig hozzátette, hogy szerinte undorító, ami történt: „Egy tanár nem alázhat meg egy gyereket, mert képtelen másképp kontrollálni az osztályát.”

Az oktatást felügyelő intézmény vezetője, Jean Mead viszont úgy látja, hogy az alapos vizsgálat után megfelelően rendezték az ügyet: „A tanár döntése sokkal inkább volt szerencsétlen, semmint rosszindulatú. Igaz, hogy ilyesminek nem lett volna szabad megtörténnie semmilyen körülmények között, de a pedagógus ezt rögtön belátta, megbánta és bocsánatot kért.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik