Élet-Stílus

Fogyni akar? Kerülje a BBQ-t!

grill (grill)
grill (grill)

Egy többfogásos grillmenüben akár 3 ezer kalória is megbújhat.

Nincs nyár kerti sütögetés nélkül, ám a rendszeres grillezést könnyen az alakunk bánhatja. A tapasztalatok szerint a BBQ-k alkalmával rendszerint többet eszünk, mint amúgy máskor, sőt több fogást is befalunk. Egy-egy kiadós grillmenü azonban akár 3 ezer kalóriát is tartalmazhat – figyelmeztetnek a táplálkozási szakértők.

Fotó: Northfoto

A legkedveltebb BBQ-étel a marhahúspogácsa – derült ki egy friss, nagy-britanniai felmérésből –, a britek 32 százaléka ugyanis a “hambit” választja. A toplistán a kolbász és a kebab következik 18, illetve 14 százalékkal. A csirkecombot a britek 12 százaléka választja grillezéshez, míg a báránybordát csak 6 százalék. Meglepő módon a hal alig-alig kap helyet a grillrácson, csak 4 százalékot kapott az összesítésben, miközben az említett ételek közül kalóriatartalom szempontjából ez a legegészségesebb grillre való.

Tízből kilencen chipszet és krumplisalátát is tálalnak a húsételek mellé, a többség pedig desszerttel (leginkább fagylalttal) is megfejeli a grillmenüt, az italokról (sör, bor, szénsavas italok, stb.) pedig már nem is beszélve.

Tehát ha az alakjára is ügyelni akar a nyári grillpartik alkalmával, érdemes átfutnia ezt a kalóriaösszesítést:

marhashúsburger: 304

csirkecomb: 304

hideg tésztasaláta: 278

kolbász: 151

grillezett lazacfilé: 150

krumplisaláta: 145

vegyes zöldségsaláta: 109

héjában sült krumpli: 29

egy doboz sör: 220

egy pohár kóla: 105

vaníliafagylalt: 133

gyümölcssaláta: 84

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik