Élet-Stílus

Még egy dolog, amiről hazudnak a nők

Úgy tesznek, mintha rengeteget ennének, pedig éheztetik magukat.

Hiába állítja a tökéletes testű Victoria Beckham, vagy Gwyneth Paltrow, hogy alakjukért nem mondanak le semmiről, és ugyanúgy esznek édességeket vagy gyorséttermi menüket, mint bárki más, ezt szinte senki sem hiszi el nekik. Sőt! A közvélemény biztos benne, hogy a csontsovány nők csúsztatnak táplálkozási szokásaikat illetően.

Ez a viselkedés ráadásul nemcsak az ismert emberekre jellemző: a mindennapokban is egyre gyakoribb jelenség, hogy a nők nem pontosan úgy étkeznek, ahogy arról kollégáiknak, barátaiknak beszámolnak. A Daily Mail internetes oldala éppen erről a jelenségről – ami tulajdonképpen egy újabb étkezési rendellenesség – írt. A szakértők rámutatnak, a nők egy jelentős része társaságban normálisan vagy még annál is többet eszik, miközben otthon, a négy fal között éhezteti saját magát.

A liarexia névre keresztelt betegség hátterében a pszichológusok szerint az áll, hogy senki sem vallja be szívesen közeli ismerőseinek, hogy elégedetlen magával vagy súlyproblémákkal küszködik. A többség szeretné elhihetni a külvilággal, hogy anélkül tökéletes az alakja, hogy azért bármit tennie kellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik