Élet-Stílus

Divatba jön a válóparti

Ki mondta, hogy csak azt lehet megünnepelni, hogy kimondtuk a boldogító igent?

Amerikában egyre nagyobb hagyománya lesz az úgynevezett „válóbuliknak”, melyet a válófélben lévő házaspárok szerveznek, illetve szerveztetnek barátaiknak és egy kicsit saját maguknak. A válási procedúrát lezáró partikban egyre nagyobb üzlet van, legelőször Christine Gallagher író említette meg, aki azóta egy kifejezetten válási partik szervezésére szakosodott céget vezet.

És hogy mégis mit kell ünnepelne azon, ha egy házasság tönkrement? Az írónő szerint a volt házastársak ilyenkor az együtt töltött időre emlékeznek, illetve megünneplik a múltat és a – remélhetőleg – boldogabb jövőt is. Ezek, a legény- illetve lánybúcsúhoz hasonlatos összejövetelek, még a szakértők szerint sem beteg ötletek. Segítenek ugyanis feldolgozni a sokkot – a családtagoknak és a barátoknak is.

Az utóbbi időben egyre több híresség tart ilyen és ehhez hasonló válóbulikat. Legutóbb Jack White, a The White Stripes frontembere és felesége, Karen Elson jelentette be, hogy válásuk alkalmából bulit tartanak, amire várják barátaikat és családtagjaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik