Élet-Stílus

Öltözködési tippek: az erős felsőtest átka

A női testalkatok erősen különböznek egymástól, így nem mindenkinek adatott meg a 90-60-90-es kombináció. Megoldás viszont van, most ebben nyújtunk segítséget.

Az egyik leggyakoribb testalkat az úgynevezett „alma” testalkat. Ez a megnevezés a nők erős felső- és gyengébb alsótestére utal, amelyet a sztárok világában is gyakran megfigyelhetünk. Persze a kissé férfias, atletikus vállszerkezetű hölgyeknek sem kell kétségbe esniük, hiszen egy kis praktikával igazi dívaként is felöltözhetnek.

Az almák mindig arra törekedjenek, hogy a felsőtestüket optikailag keskenyítsék, míg a csípőt erősíteni kell. Kerüljék a fodros, flitteres, nagy feliratú felsőket, a nagy gallérokat és a buggyos ujjrészeket. A széles V kivágás és a túlzottan zárt nyakrész sem előnyös az alma alkat számára, inkább a visszafogott, klasszikus nyakmegoldásokat válasszák.

A karcsúsított felsők, kabátok előnyösek, de az emelt derekú nadrág már nem ajánlott! Leginkább a derékban szűk szoknyákat és nadrágokat válasszák, melyek nyugodtan lehetnek testhezállóak is, hogy kiemeljék a csípőt. A szűkítő varrással és a derékövekkel még inkább nőiessé tehetjük a megjelenést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik