Élet-Stílus

Pelyhes sasfiókák élőben

Több mint százezren voltak szemtanúi a hétvégén, ahogy két sasfióka kikelt a tojásból - egy webkamera segítségével.

A Wired magazin weboldalán találtuk a hírt, hogy egy fehérfejű rétisas három tojáson kotlik, és streamingelve, azaz élő adásban nézhetik végig a fiókák kikelését a madárbarátok az interneten. Az érdeklődés minden várakozást felülmúlt, e sorok írásakor éppen 168 ezren nézték a két kis szürke pihés jószágot!

A fehérfejű rétisas Észak-Amerikában élő, ragadozó madár. Jellegzetes hófehér feje és nyaka van, csőre sárga, teste sötétbarna. Bár csak 4-6 kilót nyom, szárnyfesztávolsága elérheti a 210 centimétert. Fenséges látvány, ahogy zsákmányra lesve lebeg a magasban. A nagy népszerűségben talán közrejátszik az is, hogy ez a madár az Egyesült Államok címerállata.

Az Iowa államban található sasfészekre szerelt webkamera segítségével több mint százezren izgulták végig azt a nagy eseményt, ahogy a fiókák kibújtak a tojásból. Az első fióka helyi idő szerint szombaton hajnali 6 órakor kelt ki, a második pedig vasárnap hajnali 5 órakor. A weboldal pedig összeomlott a hatalmas érdeklődéstől. A harmadik tojás még egyben van, érdemes ránézni a fészekre, hátha éppen elcsípjük a megfelelő pillanatot. De ha nem, akkor is izgalmas elnézni a nagy madarat, a két pelyhes kis fiókát, vagy a környéket, ahol ezek a fenséges madarak élnek.



Live TV : Ustream

AJÁNLOTT LINKEK:

A Wired.com weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik