Élet-Stílus

Cumizó numbatbébi

Hát ez meg miféle szerzet? Furcsa nevű állatok sorozatunk újabb tagja a numbat, azaz az erszényeshangyász.

Ezzel a kis tündérrel nem találkoztunk még eddig, így annál nagyobb örömmel mutatjuk be. A numbat, vagy erszényeshangyász különleges állatka. Ausztráliában él, elszórtan a kontinens nyugati területein, erdőkben és bozótosokban. Valójában nincs is erszénye, a kis porontyok születés után anyjuk sörényébe kapaszkodnak erősen, hogy le ne pottyanjanak. Egy alom 2-4 kölyökből áll, úgyhogy valószínűleg van egy kis könyöklés, hogy mindenkinek jusson elegendő hely az első hónapokban.

Ezek a helyes, vörösesbarna és csíkos bundájú állatok sajnos pont olyan méretűek, hogy ideális zsákmányai a kígyóknak, ragadozó madaraknak, sőt, a betelepített rókáknak, kutyáknak, macskáknak is. Veszélyeztetett helyzetbe kerültek mára, ezért az állatkertek tenyészprogrammal igyekeznek megmenteni őket.

Egy ilyen program keretében nevelget a Perth Zoo négy kis numbatbébit. A kézből etetett, aprócska jószágokat most látják először ilyen közelről, így a speciális táplálás közben alaposan meg is tudják figyelni őket. A kisméretű fecskendőben levő tejpótlékot először a csuklóján teszteli a gondozó, nehogy túl forró legyen, és megégesse a kicsi száját és nyelvét. Csakúgy, mint a tápszeres babáknál. A négy apróság az állatkórházban kapott egy meleg, kényelmes és csendes vackot, ott cseperednek. Imádnivaló kis lények!


AJÁNLOTT LINKEK:

A termeszek réme, a numbat

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik