Élet-Stílus

F1: ezüst Red Bull-lal hasít a Mercedes

admin
admin

2011. 02. 01. 13:01

A Red Bull és a Toro Rosso után nem sokkal a Mercedes GP is leleplezte Valenciában 2011-es autóját, a W02-est. A még Brawnként megnyert 2009-es év után gyengén sikerült első mercedeses idényt követően a brackleyi alakulat idén a felzárkózásra hajt.

A W01-essel ellentétben a csapat tavaly nagyon korán elkezdte a 2011-es autó fejlesztését, azonban Ross Brawnéktól talán kicsit meglepően, a megoldást szemmel láthatóan az ötletek kölcsönzésében találták meg: a W02-es igen erősen emlékeztet a Red Bull két évvel ezelőtti modelljére, az RB5-ösre. A vaskos, lekonyuló orr helyett az idei trendhez illeszkedően magasra tűzött első részen ott az idén másoknál eltűnőben lévő Red Bull-féle V-csatorna, és az autó a hasát is alaposan “behúzta”.

“Mindig izgalmas, amikor az új autót először látjuk pályára lépni, a mostani alakalom sem kivétel. Az első Mercedes-Benz gyári csapati évünk után már láthatóak az autón és a motoron dolgozó részlegek együttműködésének eredményei. Bízom benne, hogy idén minden téren jó munkát végeztünk és végzünk majd a jó műszaki háttércsapattal és megerősített versenymérnöki szervezettel” – mondta a csapatfőnök, Ross Brawn.

“Már az elejétől szeretnénk mi lenni a mérce, de ha ez sikerül, akkor azonnal határozottan reagálunk, hogy versenyben lehessünk. Mindenki izgatottan várja, mit hoz az új idény” – tette hozzá az angol.

Michael Schumacher is bizakodik, hogy idén sokkal jobban teljesíthet, mint a 2010-es visszatérésekor: “Nagyon várom az új idényt. Többször is mondtuk már, de most újra leszögezzük: valami nagy dolgot szeretnénk építeni közösen. Nagyon bízom benne, hogy idén sokkal gyakrabban állunk dobogóra, ideális esetben a legfelső fokára!”

Nico Rosberg egyetért honfitársával: “Sokkal erősebb idényt várok a tavalyinál, agresszív célkitűzéseink vannak. Az élen akarunk küzdeni, győzelmekért akarunk harcolni. A brixworthi és brackleyi gyárakban mindenki nagyon keményen dolgozott az új ezüst nyílon, kíváncsian várjuk, hogyan teljesít!”

Az új Mercedest kedden Schumacher és Rosberg is kipróbálja majd.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.