Élet-Stílus

Vadóczék elverték a Realt – videó

A Real Madrid Pamplonában, a Vadócz Krisztiánt is soraiban tudó Osasuna vendégeként szenvedte el szezonbeli második vereségét a bajnokságban.

A Real Madrid hétpontos hátrányba került az utolsó 15 mérkőzésén győztes, ezzel a spanyol labdarúgó-bajnokság vonatkozó rekordját szombaton beállító Barcelonával szemben, miután nem kis meglepetésre 1-0-ra kikapott az Osasuna otthonában.

A győztes gólt Javier Camunas szerezte a 62. percben, Carlos Aranda remek kiugratását követően két madridi védő között kilépve a jobb kapufa segítségével helyezett a hálóba.

José Mourinho vezetőedző ezek után a Manchester Citytől múlt héten kölcsönvett Emmanuel Adebayor mellett Xabi Alonsót és a Kakát is pályára küldte, de hiába, ők sem tudtak segíteni a gyengén futballozó Realnak. Vadócz Krisztián szintén csere volt az Osasunában, a 46. percben szállt be, és a hajrában könnyen gólt szerezhetett volna, nem túl erős lövése után azonban Álvaro Arbeloa tisztázni tudott a kapu torkában.

Meglepő, de cseppet sem érdemtelen győzelmével az Osasuna lezárta hosszú vesszőfutását, nyolc nyeretlenül megvívott találkozó után örülhetett ismét három pontnak. A Real Madrid másodszor nyelte le a vereség keserű piruláját a Primera División 2010/2011-es kiírásában, és a legutóbbi három bajnoki meccsén a megszerezhető kilenc pontból csak négyet gyűjtött, ezzel mind távolabb kerül a hibázni nem tudó Barcától.

„Az Osasuna a test a test elleni játékra és a hosszú indításokra apellált, ezzel nyert. Nyilván csalódottak vagyunk, de pozitívnak kell maradnunk” – mondta a góllövőcipőjét ezúttal otthonhagyó Cristiano Ronaldo. „A vereségünk miatt elhúzott a Barcelona, de természetesen nem adjuk fel, sok van még hátra a bajnokságból. Egy dolgunk van, harcolnunk kell” – vigasztalta magát és társait Xabi Alonso, a Real középpályása.

Mourinho visszatér Angliába?

José Mourinho, a Real Madrid mestere azt mondta: lehet, hogy a vártnál előbb tér vissza korábbi állomáshelyére, Angliába. „Imádom az angol futballt, a családom pedig imádja Angliát. Mindig is úgy képzeltem, hogy egyszer visszatérek, de lehet, hogy ez korábban lesz, mint ahogy vártam” – mondta a portugál edző, aki ezzel ismét felélesztette azokat a híreszteléseket, amelyek szerint június végén feláll a Real Madrid kispadjáról. A spanyol sajtó szerint erre azért kerülhet sor, mert szakmai kérdésekben szembekerült a klubvezetéssel, elsősorban is Jorge Valdanóval. (MTI)

Primera División, 21. forduló:
Osasuna-Real Madrid 1-0 (0-0)
Gól: Camunás (62.)

Espanyol-Villarreal 0-1 (0-1)
Gól: Rossi (44.)

Atlético Madrid-Athletic Bilbao 0-2 (0-1)
Gól: Toquero (45., 64.)
Kiállítva: Perea (39., Atlético)

Szombaton játszották:
Deportivo La Coruna-Sevilla 3-3
Hércules-Barcelona 0-3
Levante-Getafe 2-0
Málaga-Real Zaragoza 1-2
Real Mallorca-Sporting Gijón 0-4
Real Sociedad-Almería 2-0

Hétfő:
Racing Santander-Valencia, 21:00

Az élcsoport:
1. Barcelona 58 pont
2. Real Madrid 51
3. Villarreal 45
4. Valencia 40/20 mérkőzés
5. Espanyol 37
6. Athletic Bilbao 35

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik