Élet-Stílus

A budapesti gentlemen-ekkel mulat Roger Moore

Roger Moore angol filmsztár, az UNICEF, az ENSZ Gyermekalapjának jószolgálati nagykövete pénteken Budapestre érkezett a Gentleman Magazine meghívására.

A világsztár feleségével, Kristina Tholstruppal együtt a magazin zártkörű gálaestjén vesz részt a KOGART Házban. A magazin azért választotta sztárvendégeként az angol színészt, mert – mint írták – Roger Moore sikeres pályafutásával és kiemelkedő jótékonysági tevékenységével egyaránt példaként állítható „a magyar gentlemanek” elé.

Roger Moore hétvégi programjában szerepel exkluzív interjú a TV2 Frizbi című műsorában, amelyben Hajdú Péterrel beszélget. A brit sztár vasárnap repül vissza svájci otthonába. Budapesten – a szokásoktól eltérően – nem egy hagyományos szállodában lakik, hanem az Ybl Villában.

A filmszínész már ritkán vállal szerepet, bár hivatalosan nem vonult vissza, 2002-ben forgatott utoljára. Energiáit inkább jótékonysági célokra fordítja, 1991-től az UNICEF különleges nagykövete, 2005-től jószolgálati nagykövete, főleg a szervezet programjait, köztük az AIDS ellenit és most elsősorban a jódhiány megelőzését propagálja, és adományokat gyűjt a gyermekalap számára – írta az újság.

A színész nemrég múlt 83 éves, negyedik házasságában él, 2002 óta Kristina Tholstrup a párja. Jószolgálati munkásságáért 1999-ben megkapta a Brit Birodalom Parancsnoka kitüntetést, 2003-ban pedig az angol királynő lovaggá ütötte, azóta kijár neki a Sir megszólítás.

Roger Moore karrierjét alapjaiban határozta meg az Angyal sorozatban Simon Templar szerepe, ami révén világhírű lett. Ezt a népszerűséget erősítette az idén elhunyt Tony Curtisszel közösen forgatott Minden lében két kanál, amely a hetvenes évek egyik legkedveltebb vígjátéka volt.

Először 1973-ban játszott James Bond-filmben. Az Élni és élni hagyni után még hat részben alakította a 007-es ügynököt. 1985-ben a Halálvágtával búcsúzott a szereptől. Debütálásakor, 45 évesen és búcsúzásakor, 57 évesen is a brit sztár volt a legidősebb James Bond. Roger Moore 47 filmben és sorozatban szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik