Élet-Stílus

Ibrahimovic díjat és pihenőt is kapott

Ötödször választották hazájában az év legjobbjának Zlatan Ibrahimovicot, aki kihagyja a svéd válogatott szerdai, németek elleni barátságos mérkőzését.

Az AC Milan 29 éves támadója az Év labdarúgójának járó díjat ünnepélyes keretek között hétfőn szülővárosában, Malmőben vette át – immár ötödször, miután 2005-ben, majd 2007 óta minden esztendőben ő kapta meg legjobbnak járó elismerést Svédországban.

A válogatottnál viszont a németek elleni, szerdai barátságos mérkőzésen nem számítanak rá, Erik Hamren szövetségi kapitány szerint kis pihenésre van szüksége, kiváltképp, hogy kapott néhány rúgást vasárnap az Inter elleni derbin, amelyen az AC Milan az ő tizenegyesből szerzett góljával nyert 1-0-ra, így visszakerült a tabella élére.

Hamren megjegyezte, ha tétmérkőzésről lenne szó, természetesen másképp döntene, Zlatan Ibrahimovicot mindenképpen pályára küldené. De mivel a svéd csapat „csak” barátságos meccset vív a világbajnoki bronzérmes németekkel – a bosnyák-horvát származású, 66-szoros válogatott játékos a díja mellé pihenőt is kap ajándékba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik