Élet-Stílus

Fellebbeznek a Loki eltiltottjai

Az európai szövetség (UEFA) által eltiltott két debreceni labdarúgó, Mészáros Norbert és Vukasin Poleksic benyújtotta fellebbezését a lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbírósághoz.

A hátvéd Mészárost 18 hónapra, 2011 végéig, a kapus Poleksicet pedig két évre, 2012. június 30-ig tiltotta el június 24-én az UEFA fegyelmi bizottsága, miután a testület szerint nem tettek eleget a jelentési kötelezettségüknek, amikor megpróbálták őket megvesztegetni. A két labdarúgó fellebbezett az UEFA-nál, de a kontinentális szervezet szeptember 9-én elutasította a beadványokat és érvényben hagyta az eltiltásokat.

Az UEFA szerint a játékosok az olasz Fiorentina elleni 2009. október 20-i, Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt nem tettek eleget bejelentési kötelezettségüknek. A Puskás Ferenc Stadionban rendezett találkozót 4-3-ra nyerte meg az olasz csapat.

A két játékossal egy időben a bundabotrányban eltiltott Oleg Orjehov ukrán bíró is fellebbezett a CAS-nál. A játékvezető márciusban élete végéig szóló eltiltást kapott az UEFA-tól, mert állítólag több mérkőzés befolyásolásában is közreműködött. A CAS honlapján csütörtökön jelezte, hogy Orjehovot december 15-én hallgatják meg, az azonban egyelőre nincs feltüntetve, hogy a DVSC futballistáit mikor hívják be. Várhatóan idén nem, mert 2011. január 25-ig kiadta a tárgyalási napokat a Sportdöntőbíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik