Élet-Stílus

Robert de Niro: a számítógép nem váltja ki a színészeket

Robert de Niro a napokban Budapesten közös éttermet nyitott Andy Vajna producerrel és Nobu Matsuhisa japán sztárséffel. A Nők Lapja riporterének sikerült megtudnia tőle, ki a kedvenc színésze, és mi a véleménye a számítógépes moziról.

Hol lenne most legszívesebben?

Ott, ahol épp vagyok! Mindig is szerettem volna eljönni Budapestre, ezért ajándékként fogom fel ezt az egy-két napot. Igazából csak egy okra volt szükségem, hogy átlátogassak Rómából, ahol jelenleg forgatok. Az, hogy épp most nyílik meg Nobu étterem, melyben társtulajdonos vagyok, kapóra jött.

Mit látott Budapestből?

Egy rövid városnéző túrán voltam – főleg a Budai vár és a Parlament épülete nyűgözött le. Ha lesz időm, mielőtt elutazom, még megnézem a Budavári Labirintust is.

Min dolgozik Rómában?

Egy olasz filmen, a Manuale d’amore harmadik részén, Giovanni Veronesi rendezésében. Rómában forgatjuk Monica Belluccival, és körülbelül két hét múlva fejezzük be. Onnan Moszkvába megyek tovább, szintén egy éttermi megnyitóra.

A mostani hollywoodi színészek – a harmincas, negyvenes korosztály – közül húsz év múlva kire fognak olyan színészikonként tekinteni, mint önre?

Nem is tudom, ez nehéz kérdés… Sean Penn nagyon komoly színész. Aztán ott van Matt Damon, vagy Johnny Depp. (gondolkodik, csöndben vagyunk vagy fél percig – a szerző) Leonardo Di Caprio. Látszik, hogy nagyon igyekszik, és hogy keményen dolgozik. Tudja, az a baj, hogy biztosan kifelejtek embereket, és ezt utólag bánni fogom.

Van kedvenc színésze? Olyan színész, aki miatt akkor is bemegy a moziba, ha a film nem is érdekli?

Persze, vannak olyanok, akiknek mindig kíváncsi vagyok a munkájára. Ilyen Sean Penn, Leonardo Di Caprio és Philipp Seymour-Hoffmann.

Mi a véleménye a CGI-ról (Számítógépes trükkök a filmekben)?

Nagyon hasznosak tudnak lenni. Nemrég elkaptam valami fertőzést, és a szemem alatt nagyon csúnya, piros kiütések jöttek elő. Felhívtam a rendezőmet, hogy sajnos így nem tudok szerepelni a filmben, de megnyugtattak, hogy utólag el tudják távolítani őket, nyugodtan játsszam el a jelenetem. A számítógép segítségével nem kell minden apróság miatt leállítani a forgatást, azaz pénzt lehet spórolni. A színészetet pedig nem is próbálja meg kiváltani a számítógép, ettől nem kell félni.

A teljes interjút a Nők Lapja október 21-én megjelenő számában olvashatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik