Élet-Stílus

Federer hengerelt Sanghajban

A korábbi világelső svájci Roger Federer valósággal földbe döngölte a svéd Robin Söderlinget a Sanghajban zajló férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

A US Opent követően Sanghajban visszatért svájci menő – aki korábbi két ellenfelét, az amerikai John Isnert és az olasz Andreas Seppit is simán legyőzte – mindössze 53 percet töltött a pályán a 3,24 millió dollár összdíjazású kínai viadal negyeddöntőjében.

Nem túlzás azt állítani, hogy harmadikként rangsorolt Federer esélyt sem adott a csúcsformájától messze lévő Robin Söderlingnek: szettetnként csupán egy gémet engedett ki a kezéből, hat lehetőségéből ötször is elvette ellenfele adogatójátékét, miközben a svédnek még csak bréklabdája sem akadt. Federer sima győzelmével 14-1-re alakította Söderlinggel szembeni mérlegét; az elődöntőben Novak Djokovics vár majd rá.

A svájci és a szerb teniszező korábban 16 találkozott egymással. Federerer tízszer diadalmaskodott, legutóbb, a US Open negyeddöntőjében azonban ő volt kénytelen gratulálni Djokovicsnak, aki öt játszmában, két mérkőzéslabdát hárítva győzött.

A másik ágon a brit Andy Murray és az argentin Juan Monaco csap össze a döntőért. Utóbbi a világelső Rafael Nadalt legyőző osztrák Jürgen Melzert búcsúztatta pénteken.

Sanghaj, férfi torna, negyeddöntő:
Federer (svájci, 3.)-Söderling (svéd, 5.) 6:1, 6:1
Monaco (argentin)-Melzer (osztrák, 13.) 6:7, 7:5, 6:2
Djokovics (szerb, 2.) – Garcia-Lopez (spanyol) 6:2, 6:3
Murray (brit, 4.)-Tsonga (francia, 12.) 6:2, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik