Élet-Stílus

Még tart a budapesti Design Hét

A csúnya idő ellenére vasárnapig még számos izgalmas programban vehetünk részt!

Hogyan dolgoznak a stylistok? Hogyan készül egy üvegékszer? És egy ruhaterv? Hogyan működnek a robotok? Hogyan készítsünk palackból játékot? Ezekre és még számos további kérdésre választ kaphatunk a vasárnapig tartó Design Hét 2010 Budapest programjai során.

A Nagymező utcai Code-Decode Showroomban a legmenőbb stylistok által berendezett minienteriőröket nézhetjük meg. Görömbei Luca Szív utcai üvegstúdiójában tanúi lehetünk, hogyan készülnek az üvegékszerek, kipróbálhatjuk az üvegcsiszolást, és bepillanthatunk egy 800 fokos kemence mélyére. Lesz divatbemutató a Francia Intézetben, és a Manier Nyáry Pál utcai stúdiójában megnézhetjük a „Babaház” kollekciót, melyet többek között Alice Csodaországa ihletett, és öltözködési tanácsot is kérhetünk. A Kossuth Lajos utcai Dresscode műhelyében a jelmez- és díszletkészítés műhelytitkaira derül fény.

A Közlekedési Múzeumban még tart a Számítógépes játékkiállítás, ahol igazi oldschool darabokkal nosztalgiázhatunk, a Kazinczy utcai Elektrotechnikai Múzeumban pedig a robotikáról hallhatunk előadást, és programozni is lehet. Akit meg a tárgytervezés érdekel, az a Wesselényi utcai Kolbászból kerítést! stúdióban nézzen szét, ahol ez a mottó uralkodik: “Minden alapot nélkülöző optimizmussal és a design fegyverével harcolunk a radikális félmegoldások ellen”.

A gyerekekre is gondoltak a szervezők, a Bajcsy-Zsilinszky úti Öko-Design játszóházban újrahasznosított anyagokból játékokat, ajándékokat készíteni, a Néprajzi Múzeumban pedig a Desplay designfoglalkozásain a jövő tárgyait tervezhetik meg a jövő reménységei.

AJÁNLOTT LINKEK:
A Design Hét 2010 programjai
Október 6. szerda
Október 7. csütörtök
Október 8. péntek
Október 9. szombat
Október 10. vasárnap

Ajánlott videó

Olvasói sztorik