Élet-Stílus

Csapaterősítésbe fog a Bayern

A Bayern München a jelek szerint mégis tartogat egy-két meglepetést az átigazolási piacon, a bajorok egy balhátvéddel, egy középső védővel és egy ifjú csatárzsenivel erősítenének.

Bár a vezetőség, s elsősorban Louis van Gaal szakvezető többször is kijelentették, hogy nem terveznek különösebb erősítést, augusztus derekától „mozgolódik” a bajor klub, s immár nevek is előkerültek a kalapból.

Korábban a németek a holland Gregory van der Wiel és a portugál Fabio Coentrao megszerzését tűzték ki célul, ám mindkét futballista klubjával megszakadtak a tárgyalások elsősorban azért, mert a bajorok sokallták a világbajnokságon berobbanó két játékosért követelt összeget.

Ezt követően Van Gaal cáfolta, hogy a müncheniek a wolfsburgi Edin Dzeko leigazolását terveznék, ugyanakkor úgy tűnik, a holland szavai – „túl sok a támadó” – éppúgy elterelő jellegűek voltak, akárcsak látszólagos elégedettsége a defenzív csapatrésszel.

Uli Hoeness ugyanis hétfőn kijelentette, hogy egy új védőt mindenképpen szeretnének.
„Van időnk, a piac csak augusztus végén zárul” – jelentette ki a Bildnek. „Elképzelhető, hogy valakit szerzünk a védelem bal szélére, de nem szeretnénk túlköltekezni. A védelem tengelyében is lehet újítás – azonban nem sietjük el, az sem kizárt, hogy csak télen erősítünk.”

A bajorok egyik kiszemeltje lehet korábbi futballistájuk, a Borussia Dortmundban remeklő Mats Hummels, míg a baloldalon nyilván egy rutinosabb futballistára eshet a választás, ugyanis a helyre jelenleg a legnagyobb eséllyel aspiráló Diego Contento, a korábban a pozícióban már megforduló, ám középen jobb Holger Badstuber, valamint a nyáron kipróbált Nicolas Jüllich sem túl tapasztalt. A trióból a 21 éves Badstuber a legidősebb.

Angliai hírek szerint a Bayern ugyanakkor a Chelsea fiatal támadójára, a francia Gael Kakutára is kivetné hálóját. A friss U19-es Európa-bajnok francia a The People szerint felkeltette a BL-döntős érdeklődését, a Lens egykori játékosának állítólag kezdőcsapatbeli tagságot kínálnak, s a Chelsea csapatában a játéklehetőséggel elégedetlen 19 éves futballista kész meghallgatni a bajorok ajánlatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik