Élet-Stílus

Úszó Eb: Cleri megvédte címét

A címvédő Valerio Cleri nyerte a férfiak 25 km-es számát Balatonfüreden, az úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokságon.

Vasárnap “bezár” Balatonfüred, miután a női hosszútávúszók 25 kilométeres versenyével véget ér a nyíltvízi szakág balatoni Európa-bajnoksága, hogy hétfőtől már csak a Margitsziget “üzemeljen”: a Széchy Tamásról elnevezett komplexumban megkezdik küzdelmeiket a mű- és toronyugrók, az 50 méteres medencében pedig a műúszókat váltják az úszók, akik hét napon át vetélkednek a 30. kontinensviadal érmeiért.

Az eddigi küzdelmekben nem termett babér a magyaroknak, a legjobb helyezést Risztov Éva produkálta, aki hetedik lett a nők 10 kilométeres számában. Hétfőtől azonban általános várakozás szerint beindul a hazai sikersorozat, s akár aznap megszülethet a sportág 61. magyar Eb-elsősége, mégpedig a 400 méter vegyesen rajtoló, világbajnok Hosszú Katinka jóvoltából. Ugyanebben a számban kellemes meglepetést okozhat Jakabos Zsuzsanna, de a 4×100 méteres női gyorsváltó is dobogó közelben végezhet majd.

Nyíltvízi úszás (Balatonfüred), férfiak, 25 km:
1. Valerio Cleri (Olaszország) 5:16:20.3 ó
2. Bertrand Venturi (Franciaország) 5:16:36.7
3. Joanes Hedel (Franciaország) 5:18:39.6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik