Élet-Stílus

A polip megint német sikert jósolt

Paul, a futballjósnak kiváló kétéves polip a németek győzelmét jósolja az argentinok elleni negyeddöntőben.

Argentína aggódhat, az oberhauseni óceánium kétéves polipja ugyanis német győzelmet tippelt a két csapat szombati negyeddöntőjében, márpedig az állat valamennyi tippje eddig bejött. Paul előre „megmondta”, hogy a Nationalelf a csoportkörben legyőzi az ausztrál és a ghánai csapatot (4-0, illetve 1-0 lett a végeredmény), s a szerbek elleni vereséget is eltalálta (0-1), akárcsak azt, hogy a németek kiejtik az angolokat (4-1).

Ezek után Németországban reszketve várták, a polip mit tippel az argentinok elleni meccsre – nos, megnyugodhatnak, hiszen Paul a német zászlóval megjelölt urnából vette el a táplálékot, ebből vonták le azt a következtetést, hogy Németország lesz a győztes.

Bár az állat gondozói nyilván abban érdekeltek, hogy a polip a németekre tippeljen, de állítják, semmilyen trükköt nem alkalmaznak jósoltatásnál: a küzdő felek zászlóival megjelölt két urnát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által előre meghatározott pályaválasztói sorrendben teszik egymás mellé, s azokban egyforma táplálék, kagyló van.

A többi Paul dolga…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik