Élet-Stílus

Vb-morzsák: boldogságot Kim Dzsong Ilnek!

Olyan ország nincs, hogy Észak-Korea, állítja a Koreai NDK szakvezetője. A futball ellenkezik az iszlám szellemével, vélik Szomáliában. Egy angol kerékpáros privát Tour de Africája szerencsés véget ért, október óta „érkezik” a vb helyszínére. Németországban már szűrni tudják a vuvuzela-zümmögést. Rövid vb-hírek.

Boldogságot a „Kedves Vezetőnek”!
“Olyan ország nincs, hogy Észak-Korea” – válaszolta Kim Jong Hun, a Koreai NDK szövetségi kapitánya egy dél-koreai újságírónak a brazilok elleni vb-mérkőzés előtti sajtóértekezleten, majd jelezte: várja a következő kérdést.

A szövetségi kapitány a kedd esti – Kassai Viktor által vezetett meccs előtt – tisztában van vele, hogy a brazilok az esélyesei, nemcsak a mérkőzésnek, hanem az egész vb-nek.
“Azonban mentálisan nagyon erősek vagyunk, és ez a hozzáállás uralkodik majd a meccsen. Ha nyernénk a brazilok ellen, akkor nagy boldogságot szereznénk vezérünknek, Kim Dzsong Ilnek.”

Allah hatalmas, a futball is
A világbajnokságot tévén néző fiatalokat tartóztatott le a Hizbul Islam nevű iszlamista lázadó csoport Szomáliában. A 14 fiú a szigorú vallási tilalom ellenére titokban követte vasárnap a Németország-Ausztrália találkozót.
“Óva intek mindenkit attól, hogy futballmérkőzést nézzen, mert az csak pénz- és időpocsékolás, továbbá ellenkezik az iszlám szellemével” – jelentette be Mohamed Abdi Aros, a milícia szóvivője.

Tour de Africa
Egy angol szurkoló kerékpáron érkezett a világbajnokságra. Rob Forbes tavaly októberben indult el lakhelyéről, Cirencesterből, és 20.200 km-t megtéve futott be a napokban Durbanbe. A 27 éves férfi átúszta a Gibraltári-szorost, majd a fekete kontinensen továbbkarikázva jutott el a vb helyszínére, miközben egy jótékonysági szervezet számára gyűjtött pénzt.

Vuvuzela, halt!
A vuvuzelák hangját megszűrő programot fejlesztett ki egy német hobbizenész. Tobias Herre számítógépén kidolgozott egy szoftvert, amely a tévéközvetítésből képes “kitakarni” a rendkívül zajos trombitákat.
“Nagyon idegesített az állandó ricsaj, és a sikerült a vuvuzelák által keltett aisz hangot eltávolítanom – jelentette ki a berlini szakember. – Biztos vagyok benne, hogy a tévétársaságok is rájöttek a megoldásra, de talán nem szabad változtatniuk a jeleken.” Herre már feltette az internetre a találmányát, ám a rendkívüli érdeklődés miatt csakhamar megbénult a rendszer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik