Élet-Stílus

Nadal meglepő vereséget szenvedett

A világelső Rafael Nadal meglepetésre kiesett a londoni füvespályás tenisztorna negyeddöntőjében, miközben Roger Federer magabiztosan vette az újabb akadályt Halléban.

Rafael Nadal nem jutott be Queen’s Club versenyének elődöntőjébe, miután két szettben kikapott honfitársától, Feliciano Lopeztől. A nyolcadik helyen rangsorolt teniszező a rövidítésben nyerte meg az első szettet, majd a második „menet” kilencedik játékában a meccs során harmadszor is elvette a világelső adogatását, a következő gémben pedig „kiszerválta” Nadalt, aki búcsút intett 24 mérkőzéses győzelmi sorozatának. A vasárnap óta már ötszörös Roland Garros-bajnok mallorcai füvön 14 meccs után kapott ki ismét.

„Jól játszott, különösképpen a szervái voltak nagyszerűek” – dicsérte ellenfelét a vesztes fél, Rafael Nadal, aki kisebb sérülésére hivatkozva visszalépett a párosok versenyétől.

Roger Federer Halléban már a 28. győzelmét aratta zsinórban, miután az idei torna negyeddöntőjében 7:5, 6:3-mal búcsúztatta a német Philipp Kohlschreibert. „Nem panaszkodhatok, a szerváim jól sikerültek, s uraltam a pályát” – így svájci, aki legutóbbi öt fellépésén nyert Halléban, 2003 és 2006 között, illetve 2008-ban sem talált legyőzőre.

Halle, férfi torna, negyeddöntő:
Federer (svájci, 1.)-Kohlschreiber (német) 7:5, 6:3
Petzschner (német)-Lacko (szlovák) 6:4, 6:3
Hewitt (ausztrál, 8.)-Beck (német) 7:6, 6:1
Becker (német)-Zverev (német) 7:6, 6:0

London, Queen’s Club, férfi torna, nyolcaddöntő:
Lopez (spanyol, 8.)-Nadal (spanyol, 1.) 7:6, 6:4
Schüttler (német)-Sela (izraeli, 14.) 7:5, 6:4
Querrey (amerikai)-X. Malisse (belga) 6:3, 7:5
Fish (amerikai)-Llodra (francia) 6:4, 6:4
Fish (amerikai)-Murray (brit, 3.) 6:4, 1:6, 7:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik