Élet-Stílus

Dawson ugrik be Ferdinand helyére

Őrült péntekről beszélt Michael Dawson, a Tottenham Hotspur 26 esztendős futballistája azt követően, hogy nyári vakációját félbehagyva a dél-afrikai világbajnokságon szereplő angol válogatott után repült.

A védő váratlan programmódosítását az kényszerítette ki, hogy a nemzeti együttes csapatkapitánya, Rio Ferdinand súlyosan megsérült a pénteki edzésen. A már a helyszínen készülő válogatott védelmének oszlopa a tréning legvégén járt pórul, amikor becsúszva próbálta szerelni Emile Heskeyt, de rosszul érkezett a talajra. A Manchester United 31 éves védőjét az eset után kórházba szállították, és ott derült ki, hogy ki kell hagynia a tornát.

Az angol szövetség villámgyorsan lépett, s berendelte a már javában vakációzó Dawsont. “Olykor döbbenetesen gyorsan tudnak változni a dolgok. Az egyik pillanatban még nyaralsz, a másikban pedig már kapod a telefonhívást, hogy azonnal pakoljak, s irány Dél-Afrika! Őrületes nap volt” – reagált a fejleményekre a futballista, aki amúgy tagja volt az olasz szövetségi kapitány, Fabio Capello 30-as keretének, a csapatszűkítéskor azonban a vb-szereplőnek jelölt 23 labdarúgó közé már nem került be.

Anglia jövő szombaton, az Egyesült Államok ellen kezdi világbajnoki szereplését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik