Élet-Stílus

Vége Erdei pályafutásának

Az Universum nem hosszabbít szerződést Erdei Zsolttal, aki alighanem felhagy a profi ökölvívással.

A két súlycsoportban is megkoronázott magyar bunyós erről a TV2 Frizbi című műsorának felvételén, illetve a Bors című napilapnak beszélt. Az Universum nem hosszabbítja meg Erdei június végén lejáró szerződését, és azt állítja róla, hogy „unalmas ökölvívó”.

„Erről beszéltem a meccseimet közvetítő ZDF televízió főnökeivel, akik ennek az ellenkezőjéről biztosítottak” – mondta Erdei Zsolt a bulvárlapnak adott interjújában. Hozzátette: „Az Universumnál arra törekednek, hogy német világbajnokokat ‘gyártsanak’. Ez az oka annak, hogy – bár szó volt róla – nem mérkőzhettem meg Jürgen Brähmerrel. A hamburgiak tudták, elverem a németet, ezért nem hozták tető alá a derbit”.

A 36 éves klasszis nem tárgyal senkivel, noha úgy érzi, még a csúcson van, és arra kérdésre, hogy ringbe lép-e még valaha, úgy felelt: „Nem tartom valószínűnek”.

Madár részben cáfol

„Ez így, ebben a formában nem igaz – reagált a Bors című napilap hírére az MTI érdeklődésére Erdei Zsolt. – Maximum annyi, hogy az Universum égisze alatt már biztosan nem fogok bokszolni. A szerződésem lejártakor keresgélni fogok, és ha találok egy másik istállót, akkor folytatom. Továbbra is az az álmom, hogy komoly ökölvívók ellen léphessek a szorítóba, gépírónők ellen nem szeretnék bokszolni.”

Az amatőrként is világbajnok Erdei Zsolt a profik között 31 mérkőzésen maradt veretlen, és ezeken 17 alkalommal győzött, legutóbbi meccsét 2009. november 21-én, az olasz Giacobbe Fragomeni ellen vívta a WBC-övéért cirkálósúlyban, előtte rendre megvédte WBO profi világbajnoki címét félnehézsúlyban. Madár a keresetéről is beszélt a Borsnak, elmondta, hogy sokan találgatnak, hogy száz- vagy kétszázmillió forint volt-e a jussa. „Annál több jött össze. Maradjunk annyiban, félmilliárd alatt maradtam” – így Erdei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik