Élet-Stílus

A világbajnok birkózónk B próbája is pozitív

A B próba megerősítette az első eredményt a doppingvétségen ért Kiss Balázs birkózó esetében.

A világbajnok birkózót március 19-én versenyen kívül ellenőrizték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szakemberei, és ugyan április közepén ott volt Bakuban, az eredmény ismeretében már nem indult el az Európa-bajnokságon.

Mint utóbb kiderült vélhetően táplálékkiegészítő tartalmazta azt a szert, amelyet Kiss doppingtesztje kimutatott, s az általában az anabolikus szteroidok mellékhatásának kivédésére szolgál. Ennek alkalmazásáért alapesetben két évre szóló eltiltás jár.

„Nem találok szavakat. Végtelenül csalódott vagyok… Egyszerűen nem értem… – idézte a birkózó szövetség pénteki közleménye a B próba eredményéről értesült Kiss Balázst.

– Szörnyű érzés, hogy bárki azt hiheti, csaló vagyok. Az első, kósza hírek arról szóltak, hogy szteroid-származékot találtak a vizeletemben. Kiderült, hogy nem igaz, így aztán már biztos voltam abban is, hogy a B teszt majd úgy is elsöpri ezt a rémálmot…”

A jövőt illetően Kiss Balázs a következőképpen nyilatkozott: „Végiggondolok mindent, ami a világbajnoki győzelmem óta történt velem. Sorra veszem azokat a táplálék-kiegészítőket, amelyeket szedtem. Ártalmatlan szerek, kaphatók a kereskedelmi forgalomban. Segítséget kérek jogászoktól, orvosoktól. Meg kell fejtenem a rejtélyt!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik