Élet-Stílus

Kezdődik a strandszezon Budapesten

Ma kezdődik meg a strandszezon Budapesten, elsőként a Gellért és a Dagály fürdő nyári medencéit, valamint a Palatinus strandot nyitják meg.

A többi stand május közepétől vagy végétől fogadja a fürdőzőket. A legkésőbb a tavaly újraindított Pünkösdfürdő nyílik meg: a tervek szerint a tanév végén.

A jegyárak az idei szezonban egységesen 100 forinttal emelkednek, de van, ahol marad a mostani ár, például a Dagályban és a Csillaghegyi strandon – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Az idén bevezetik a szezonbérletet, amely minden strandra érvényes május 1-jétől augusztus végéig. A felnőttbérlet ára 48 ezer, a gyerekbérleté 38 ezer forint. A Strandváró program keretében minden hétköznap más strand lesz látogatható 50 százalékos kedvezménnyel: hétfőn a Dagály, kedden a Paskal, szerdán a Csepeli strand, csütörtökön a Római, pénteken a Csillaghegyi strand várja majd féláron a látogatókat.

A strandok egységesen 10 és 19 óra között tartanak nyitva, de június 1-jétől augusztus 20-ig hétvégén – azaz pénteken, szombaton és vasárnap – tovább, este 8 óráig várják a fürdőzőket. A strandokra – a fürdőkhöz hasonlóan – az újonnan bevezetett belépőórákkal lehet bemenni. Kivétel Pünkösdfürdő, ahol marad a karszalagos beléptetés.

A tavalyi siker után az idén is megrendezik majd a Strandok éjszakáját, a tervek szerint a nyár közepén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik