Élet-Stílus

Méhekkel kezelik a reumát Kínában

A méhcsípés-terápia az akupunktúrához hasonló egyre népszerűbb gyógykezelési módszer, ami több ezer éves múltra tekint vissza.

Hagyományos kínai orvoslással foglalkoznak a Kang Taj klinikán és biztosak benne, hogy a méhcsípés-terápia remek hatással van a csont- és ízületi bántalmakra és egyebek közt reuma gyógyítására is alkalmas. A terápia során méheket helyeznek az akupunktúrás pontokra, ám ezúttal tűket fullánkok helyettesítik. A klinika orvosai szerint a méhtoxin gyógyhatással bíró természetes medicina, ami javítja a vérkeringést és csökkenti a fájdalmat.

A méhcsípés terápiát először 2007-ben engedélyezték, holott Kínában évszázados hagyományra tekint vissza. A mostani kezelésekhez egy speciális hibrid méhfajt használnak, amit az olaszországi és az Arab-öböl vidékéről származó méhek keresztezésével hoztak létre. A fullánk 0,3 milligramm toxint tartalmaz, ez pedig miután a méh -a csípés következtében – elpusztul, még néhány óráig a beteg testén marad. Az hogy meddig tart egy kezelés illetve hány méhre van szükség (5-100) azt az orvosok határozzák meg, akik a klinikán egyszerre 30 beteget tudnak fogadni.

Ajánlott linkek:

Egyre több kínai hisz a méhcsípés terápiában (LifeNetwork)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik