Élet-Stílus

Nyolcaddöntős a Veszprém

Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az MKB Veszprém csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A Szeged kiesett.

Egyszerű volt a képlet: ha a Veszprém begyűjti a két pontot, csoportelső, és a nyolcaddöntőben majd csoportnegyedik együttest kap ellenfélnek.

Rossz hír volt, hogy Peric betegség miatt nem vállalta a játékot, így a világklasszis kapus nélkül kellett megvívni a fontos összecsapást.

A hazaiak nyitó góljai után egyenlítettek a vendégek, de csak a 8. percig tudták tartani az iramot. Az esélyesebb Veszprém fokozatosan növelte előnyét, s 10-5-nél, a 17. percben a Velenje időt kért.

Cupic dupláját követően már Mocsai Lajos – akit a héten neveztek ki a magyar válogatott szakmai igazgatójának – rendelte magához tanítványait. A szlovénok felzárkóztak, ám a szünet előtti hajrát megint jobban bírta a házigazda.

Renato Sulics (j) lő kapura Dino Bajram mellett (MTI)

Renato Sulics (j) lő kapura Dino Bajram mellett (MTI)

A folytatásban sem adta alább a Veszprém, a megnyugtató előnyét biztosan őrizte. Az örökifjú Perez – ha szükség volt rá – könnyedén értékesítette helyzeteit, a Velenje nem tudott “látótávolságon” belül kerülni. Negyedórával a vége előtt már 22-17 volt az állás, majd a különbség még tovább hízott (28-19). Végül a szlovénok megúszták: nem lett kétszámjegyű a differencia.

A másik magyar érdekelt, a Pick Szeged ugyanakkor búcsúzott, miután a román Constanta nyert a görög PAOK Szaloniki ellen. A magyar bajnok – immár tét nélküli mérkőzésen – a jövő héten a lengyel Kielce vendége lesz. A Szeged 19 órakor lép pályára a spanyol Valladolid csarnokában, de a találkozó már csak a hazaiak számára bír jelentőséggel, mivel a Tisza-partiak kiestek.

Férfi BL, 9. forduló:
B csoport:
MKB Veszprém-Velenje (szlovén) 30-25 (15-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik