Élet-Stílus

Bridge nem vállalja a válogatottságot

Közleményben jelentette be csütörtökön Wayne Bridge, az angol Manchester City labdarúgója, hogy nem vállalja a válogatottságot és nem utazik a nyári, dél-afrikai világbajnokságra.

A 29 éves balhátvéd azután határozott így, hogy február 1-jén kiderült: a nemzeti alakulat csapatkapitánya, John Terry Bridge korábbi barátnőjével csalta a feleségét.
“Mindig is büszkeséggel töltött el a nemzeti mez viselete” – írta közleményében a futballista. “Nagyon sokat kellett gondolkodnom a csapatban betöltött pozíciómmal kapcsolatban, tekintettel az elmúlt hetek eseményeire. Úgy érzem, hogy az a legjobb, ha kilépek az együttesből, mert a jelenlétem megosztó lehet.”

A 36-szoros válogatott korábban a Chelsea-ben együtt szerepelt Terry-vel, akitől a botrányt követően Fabio Capello szövetségi kapitány elvette a csapatkapitányi karszalagot. Az olasz szakvezető Bridge kiválásával gyakorlatilag elveszítette balhátvédjeit, miután Ashley Cole, a Chelsea játékosa bokatörése miatt legkorábban májusban térhet vissza, s nem biztos, hogy tökéletesen felépül a vb június 11-i rajtjára.

Bridge és Terry a botrány kirobbanása óta először találkozik a pályán szombaton, amikor a Chelsea fogadja a Manchester City-t a Premier League 29. fordulójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik