Élet-Stílus

Meglepetés a javából: „kupán vágták” a Barcát

A Barcelona hazai pályán szenvedett vereséget a Sevillától a Spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének „odavágóján".

A katalán sztárcsapat beragadt a rajtnál, meglepően gyengén kezdte az 2010-es évet: a hétvégén hazai pályán ikszelt a Villarreallal a bajnokságban, majd kedden még rosszabbul járt: a Camp Nouban kapott ki a Sevillától a Spanyol Király Kupában.

Josep Guardiola nem a legerősebb összeállításban küldte pályára a csapatát, a meghatározó emberek közül Iniesta és Messi ugyan kezdő volt, de Victor Valdés kapus pihent, Xavi és Ibrahimovic pedig csak kispadon kapott helyett. Később mind a ketten beszálltak, ám akkor már előnyben volt a vendégcsapat, miután egy formás támadás végén Diego Capel közelről a hálóba lőtt. Erre a gólra azonban még volt válasza a Barcának: egy kontratámadás során a leshatárról kilépő Ibrahimovic egyenlített: a svéd csatár eltolta a labdát Palop mellett, majd éles szögből a kapuba továbbított.

Az 1-1 sem lett volna éppen továbbjutással kecsegtető eredmény a Barcelona számára, de még a döntetlen sem jött össze a katalánoknak, miután egy perccel az egyenlítést követően Negredo értékesítette a Capel által kiharcolt büntetőt. A 24 éves csatár a szurkolóknak és kiváltképp csapattársának, a szívproblémákkal küszködő Sergio Sancheznek – akinek veszélyben van a pályafutása – ajánlotta a győztes gólt.

Barcelona-Sevilla 1-2


A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Sevillában, ott ahol a vendégcsapatok rendre elbuknak, a szezonban egyedül a Getafe tudott győzni Estadio Ramón Sánchez Pizjuánban, december 19-én, 2-1-re – ez pedig nem sok jóval kecsegteti a címvédőt.

Spanyol Király Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Barcelona-Sevilla 1-2 (0-0)
Gól: Ibrahimovic (73.), ill. Capel (60.), Negredo (75., 11-esből)

Szerda:
Celta Vigo (II.)-Villarreal
Valencia-Deportivo La Coruna
Alcorcon (III.)-Racing Santander
Recreativo Huelva (II.)-Atlético Madrid

Csütörtök:
Rayo Vallecano (II.)-Real Mallorca
Hercules (II.)-Osasuna
Málaga-Getafe

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik