Élet-Stílus

BL: nem zárják ki a CSZKA-t

Folytathatja szereplését a Bajnokok Ligájában a CSZKA Moszkva, mivel az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem zárja ki az együttest a sorozatból azt követően, hogy a klub két játékosa is pozitív doppingtesztet produkált.

A legjobb 16 közé jutott orosz klub keddi bejelentése alapján Szergej Ignasevicsről és Alekszej Berezuckijról van szó. Az elmarasztalás oka ugyanakkor a moszkvaiak szerint az, hogy a adminisztrációs hibát követtek el a Manchester United elleni, november 3-i találkozó előtt.

A csapatorvos ugyanis elfelejtette tájékoztatni az illetékeseket arról, hogy a két futballista Sudafex nevű gyógyszert kapott torokgyulladására. Mindketten a válogatottbeli elfoglaltságuk idején betegedtek meg. A készítmény ugyan nincs a tiltólistán, ám szedését kötelező jelleggel be kell jelenteni.

Az UEFA szabályzata szerint a csapatot akkor kellett volna kizárni, ha legalább két játékos bukik meg olyan szerrel, amely szerepel a tilalmi lajstrom tételei között.

A két futballistát egy nappal a nyolcaddöntő sorsolása előtt, december 17-én hallgatják meg az ügyben.

A CSZKA mellesleg kedd este legyőzte idegenben a Besiktast, megszerezve csoportjában a második helyet, és bejutott a Manchester Uniteddel együtt a legjobb 16 közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik