Élet-Stílus

FN-mustra: felfele araszol a Loki

Az elmaradt meccseit szép lassan bepótló Debrecen egyre jobban megközelíti a bajnoki éllovast, míg BL-ellenfelei közül a Liverpool elsősorban a lokálderbin bizonyított, a Lyon és a Fiorentina felemás hetet zárt.

DEBRECEN

A magyar bajnok egyre jobb formában teljesít hazai porondon, a Soproni Liga ötödik fordulójából épp a nemzetközi találkozók miatt elhalasztott találkozón felülmúlta a szintén izmos Zalaegerszeget, elsősorban a gólzáporos első félidei produkciónak (5-3) köszönhetően.

Ahogyan az várható volt, a gólparádé nem folytatódott a második játékrészben. Ekkor inkább már taktikai harcot láthattak a nézők, a tempó és a színvonal jelentősen csökkent. A dobogó legalsó fokára előrelépő Loki lemaradása öt egység, ám egy mérkőzéssel kevesebbet játszott mint a listavezető Videoton, s hét közben az MTK elleni rangadón tovább csökkentheti hátrányát.

Aktuális forma
Utolsó öt mérkőzés
ZTE 5-3 (o) – Soproni Liga
Liverpool 0-1 (o) – Bajnokok Ligája
Budapest Honvéd 2-1 (i) – Soproni Liga
Kecskemét 1-0 (o) – Soproni Liga
Győr 0-1 (i) – Soproni Liga
A Bajnokok Ligájában:
4. Debrecen 0 pont, 0 gy., 0 d. 5 v. (5-15)
A bajnokságban:
3. Debrecen 28 pont, 9 gy., 1 d., 4 vereség (27-20)
(Egy mérkőzéssel kevesebb játszott mint vetélytársai)

Debrecen-ZTE 5-3

LYON

A BL-csoportban továbbjutását már az első négy forduló után biztosító Olympique Firenzében nem szakította szét az istrángot, s végül egygólos vereséget szenvedett. A toszkánok győzelme egyben azt jelentette, hogy a francia és az olasz csapat lépett tovább a négyesből, míg a 2005-ös győztes, két évvel később döntőt játszó Liverpool kiesett. A lyoniak ugyanakkor a bajnokságban sem tudtak igazán felpörögni, a Rennes elleni 1-1-es döntetlen pedig azt jelenti, hogy a szintén BL-továbbjutó Bordeaux mögött csak másodikak. A Rennes ellen az első félidő volt a mozgalmasabb, ekkor a vendégek vezető találatát Lisandro Lopez válaszolta meg egy pazar szabadrúgással.

Aktuális forma
Utolsó öt mérkőzés:
Stade Rennes 1-1 (o) – Ligue I
Fiorentina 0-1 (i) – Bajnokok Ligája
Grenoble 1-1 (i) – Ligue I
Marseille 5-5 (o) – Ligue I
Liverpool 1-1 (o), Bajnokok Ligája
A Bajnokok Ligájában:
2. Lyon 10 pont, 3 gy., 1 d., 1 v. (8-3)
A bajnokságban:
2. Lyon 25 pont, 7 gy., 5 d., 2 v. (24-18)

Lyon-Rennes 1-1

LIVERPOOL

A múlt héten a Bajnokok Ligájának búcsút intő liverpooliak a legutóbbi fordulóban markáns feladatot kaptak: a városi rivális, igaz, szintén rossz passzban lévő Everton ellen kellett helytállniuk úgy, hogy egész őszi pechsorozatukra jellemzően ezúttal is több kulcsjátékos – Torres, Benajun, Riera, és a sérülésből sérülésbe lavírozó Aquilani – nélkül álltak fel a Goodison Parkban. A találkozón viszont megtört a balszerencsés sorozat – a kékek hiába játszottak meggyőző fölényben, a gólokat a vörösök szerezték, nem utolsó sorban az egy öngólt vétő, majd a második gólnál is gyermeteg Yobo hibájából. A Mersey partján már kevéssel is beérik, a lefújás után a fenyegetett szituációban lévő Rafa Benítez szakvezető arról értekezett, hogy a győzelem megváltoztathatja csapata idei megítélését.

Aktuális forma
Utolsó öt mérkőzés:
Everton 2-0 (i) – Premier League
Debrecen 1-0 (i) – Bajnokok Ligája
Manchester City 2-2 (o) – Premier League
Birmingham 2-2 (o) – Premier League
Lyon 1-1 (i) – Bajnokok Ligája
A Bajnokok Ligájában:
3. Liverpool 7 pont, 2 gy., 1 d., 2 v. (4-5)
A bajnokságban:
5. Liverpool 23 pont, 7 gy., 2 d., 5 v. (31-20)

Everton-Liverpool 0-2

FIORENTINA

A tavalyival ellentétben – amikor a Bayern és a Lyon kontójára csak harmadik lett csoportjában – idén a Fiorentina megcsípte a BL-tavaszt, s ez óriási siker, pláne annak tükrében, hogy a keret nem sokat változott, ám annál több sérülés sújtotta.

A nemzetközi menetelésnek ugyanakkor a bajnoki szereplés az áldozata, a toszkánoknak egész egyszerűen nincs elég „hosszú” kispadjuk ahhoz, hogy két fronton is megfelelően szerepeljenek. Az Inter elleni milánói derbin a fekete-kékek szinte végig jobbak voltak a liláknál, ellenben a Prandelli-tanítványok így is kitettek magukért, s ha a 80. percben Gilardino nem a lécre lő, aligha 1-0-s hazai győzelemmel zárul a találkozó. Rosszabb gólkülönbsége miatt a gárda visszaesett a 10. helyre, ám csupán három pont a lemaradása a még BL-indulást érő negyedik helyen tanyázó Sampdoriától.

Aktuális forma
Utolsó öt mérkőzés:
Inter 0-1 (i) – Serie A
Lyon 1-0 (o) – Bajnokok Ligája
Parma 2-3 (o) – Serie A
Udinese 1-0 (i) – Serie A
Debrecen 5-2 (o) – Bajnokok Ligája
A Bajnokok Ligájában:
1. Fiorentina 12 pont, 4 gy., 0 d., 1 v. (12-6)
A bajnokságban:
10. Fiorentina 21 pont, 6 gy., 3 d., 5 v. (15-13)

Inter-Fiorentina 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik