Élet-Stílus

Újra szól a Gólyavári esték

November 11-én, szerdán újraindul az ELTE Trefort-kertjében a nyolcvanas-kilencvenes évek kultikus sorozata a Gólyavári esték, ahol először Ritoók Zsigmond professzor tart előadást Antigoné címmel.

Sok esztendős szünet után folytatódnak a Gólyavári esték, amelyek a nyolcvanas-kilencvenes években a legkülönbözőbb természeti és társadalmi jelenségek, történelmi folyamatok és jogi kérdések magyarázatára, vizsgálatára, ugyanakkor a tudományos eredmények népszerűsítésére szerveződtek.

Az első előadást 2009. november 11-én 18 órától a Bolyai-díjas Ritoók Zsigmond professzor tartja Antigoné címmel. A szervezők minden érdeklődőt várnak, diákokat és oktatókat egyaránt. Az előadást a rendezvény honlapján online is meglehet majd nézni, és ugyanitt regisztráció után helyet is lehet foglalni az előadásra.

„A Bölcsészkar büszke a Trefort-kert jelképévé vált Gólyavárra és – olykor esténként is – újra feladattal és élettel kívánja megtölteni” – írja a sorozat beköszöntőjében Frank Tibor, az ELTE BTK Angol-Amerikai Intézetének igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik