Élet-Stílus

Már GPS-t is kínál a Google

A webes cég alkalmazása valós idejű tájékozódást nyújt az autósoknak, egyelőre csak az Google saját fejlesztésű Androidos mobiljain.

A Google Maps Navigation GPS navigációs rendszer az Android 2.0-s mobilokon lesz majd elérhető. Egy teljesértékű, turn-by-turn (“fordulj jobbra, fordulj balra”) navigációról van szó, amelynek főbb funkciói közt szerepel például az újszerű, a Google keresőmotorját használó keresési lehetőség: a webes keresőhöz hasonlóan csak beütjük (vagy egyelőre csak angolul bemondjuk) például egy étterem nevét, a szoftver pedig kikeresi annak címét, és odanavigál minket.

A fentiek mellett az új androidos navigáció minden mást is tud, melyet elvárhatunk tőle (élő forgalmi adatok stb.), de a nagyszerűsége és ereje nem is tudásbéli innovativitásában rejlik. Hiszen csak azt tudja, amit a piacon lévő többi szoftver is – csak éppen teljesen ingyen.

Az új húzásával egyszerre két legyet is csaphat a Google. Nem csak a GPS-szoftverek piacát bolygatják meg, de hatalmas erőt adnak saját operációs rendszerüknek. Ha ez így megy tovább, az Android nemcsak versenyképes lesz, hanem lassan újra kell majd értelmezni az egész versenyhelyzetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik