Élet-Stílus

Juhászékat „kitömték” Lyonban – videó

Juhász Roland csapata, a belga Anderlecht alighanem idén sem szerepel a BL főtábláján, miután a selejtező negyedik körének első mérkőzésén 5-1-re kikapott Lyonban. Az Atlético Madrid idegenben verte a Panathinaikoszt.

Az Anderlecht gyaníthatóan zsinórban harmadszor bukik el a selejtezőben, miután a Lyonban súlyos, kiütéses vereséget szenvedett. A francia csapat negyedóra elteltével már 2-0-ra vezetett, Miralem Pjanic szabadrúgásból, Lisandro López pedig büntetőből talált be, majd a szünetig Michel Bastos és Bafetimbi Gomis is beköszönt, lényegében eldöntve ezzel a továbbjutást.

A Juhász Rolanddal felálló belga együttes Matias Suarez révén ugyan szépített, de az utolsó szó a Lyoné, jelesül Gomisé volt, aki a kifutó hálóőr mellett 16 méterről az üres kapuba helyezett.

Lyon-Anderlecht 5-1

„Nagyszerűen futballoztunk, valamennyi játékosommal elégedett lehetek, a továbbjutásunk ezzel együtt nem garantált, a visszavágón is erősnek kell lennünk” – magyarázta az 5-1-es győzelem után Claude Puel, a francia bronzérmes vezetőedzője.

Az Atlético Madrid is nagy lépést tett a továbbjutás felé, Athénban, 60 ezer őrjöngő görög előtt ugyanis 3-2-re legyőzte a Panathinaikoszt. A spanyolok a 36. percben Maxi Rodríguez góljával kerültek lépéselőnybe, de a második félidő elején Dimitris Szalpingidisz pazar emelésével egyenlítettek a hazaiak.

Panathinaikosz -Atlético 2-3

A folytatásban azonban két újabb Atlético-gól következett, előbb Diego Forlán, majd Sergio Agüero lőtte ki a jobb alsó sarkot. Utóbbi labdaszerzés után iramodott meg a kapu felé, és hiába loholt a nyakában két hazai védő, egyikük sem tudta „lefékezni” az argentin csatárt. A másik oldalon egy másik argentin, Sebastian Leto szépített, ezzel együtt a Panára csaknem lehetetlen küldetés vár a jövő héten Madridban.

Az úgynevezett bajnokok ágán a Maccabi Haifa és FC Zürich is idegenben szerzett előnyt, előbbi a Salzburgot, utóbbi a Ventspils győzte le. A svájci csapat sima, háromgólos győzelme alighanem továbbjutást ér.

BL-selejtező, 4. forduló, első mérkőzések:
Bajnokok ága:
Salzburg (osztrák)-Maccabi Haifa (izraeli) 1-2 (0-1)
Gól: Zickler (57.), ill. Gadir (22.), Arbeitman (84.)

FK Ventspils (lett)-FC Zürich (svájci) 0-3 (0-1)
Gól: Vonlanthen (12.), Aegerter (55.), Djuric (75.)

Levszki Szófia (bolgár)-DVSC-TEVA 1-2 (0-1)

Nem bajnokok ága:
Lyon (francia)-RSC Anderlecht (belga) 5-1 (4-0)
Gól: Pjanic (10.), L. López (15., 11-esből), Bastos (39.), Gomis (42., 63.), ill. Suarez (58.)

Panathinaikosz (görög)-Atlético (spanyol) 2-3 (0-1)
Gól: Szalpingidisz (47.), Leto (74.), ill. Maxi Rodríguez (36.), Forlán (63.), Agüero (70.)

Kedden játszották:
Sheriff Tiraspol (moldovai)-Olimpiakosz (görög) 0-2
FC Köbenhavn (dán)-APOEL Nicosia (ciprusi) 1-0

Celtic Glasgow (skót)-Arsenal (angol) 0-2
FC Timisoara (román)-VfB Stuttgart (német) 0-2
Sporting Lisboa (portugál)-Fiorentina (olasz) 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik