Élet-Stílus

Budapesten forgat Jean Reno

Jean Reno és Mélanie Laurent főszereplésével Budapesten forgatják a La Rafle (A razzia) című francia játékfilmet. A XX. századi francia történelem egyik legsötétebb foltját feldolgozó filmet a producer a Berlini Filmfesztivál nyitófilmjének szánja.

A francia rendőrség 4500 alkalmazottja 1942. július 16-án egy nap alatt több, mint 13 ezer zsidót tartóztatott le az úgynevezett Vél d’Hiv razzia során. Vél d’Hiv egy kerékpáraréna volt az Eiffel-torony közelében, itt gyűjtötték össze és várakoztatták a francia hatóságok napokon át az elhurcolt embereket. Közülük több mint 8 ezren a Drancy-i táborba kerültek, ahonnan koncentrációs táborokba deportálták őket. A razzia lesz az első játékfilm, amely azt dolgozza fel: mi is történt pontosan 1942. július 16-án Párizsban.

Néhány napi párizsi forgatás után a stáb Budapestre költözött, ahol a kerékpárarénában és az egyik franciaországi táborban játszódó jeleneteket forgatják hatszáz magyar statiszta, többségében gyerekek közreműködésével.

A film főszereplője Jean Reno egy zsidómentő orvost alakít, Mélanie Laurent pedig egy bátor ápolónőt játszik. A francia színésznőt Quentin Tarantino Becstelen brigantykjában augusztustól láthatja a magyar közönség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik