Élet-Stílus

A Pittsburgh utolérte a Detroitot – videó

Az első két találkozón alulmaradt Pittsburgh Penguins hazai jégen ismét két góllal legyőzte a címvédő Detroit Red Wings együttesét, és ezzel 2-2-re módosította az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) nagydöntőjének állását.

Pittsburghban elolvadt a Detroit előnye, miután a „pingvinek”, ahogy a harmadik mérkőzésen, a döntő negyedik felvonásán is 4-2-re verték a vendégként fellépő Red Wings együttesét.

A tavalyi fináléban éppen a Detroittal szemben alulmaradt Pittsburgh a playoff pontlistáját vezető Jevgenyij Malkin góljával már a harmadik percben megszerezte a vezetést, a többet próbálkozó Detroit azonban a hajrában – egy védelmi hibát kihasználva – egyenlített, sőt, a második játékrész elején fordítania is sikerült. Brad Stuart takarásból hatalmas gólt ragasztott a kiválóan védő Marc-Andre Fleury kapujába.

A címvédő fokozta az amúgy sem kis tempót, ám a folytatásban már csak a hazaiak találtak be. Jordan Staal létszámhátrányos helyzetben egyenlített, majd két perccel ezután Sidney Crosby köszönt be néhány lépésről egy gyors ellentámadás végén – megszerezve ezzel első gólját az idei döntőben -, újabb négy perc elteltével pedig ugyanő gólpasszt adott Tyler Kennedynek.

Pittsburgh Penguins-Detroit Red Wings 4-2

A harmadik húsz percben hiába veszélyeztetett többször a Detroit Red Wings, nem tudott kozmetikázni az eredményen, miután a Pittsburgh önfeláldozóan és jól védekezett.

Az egyaránt góllal és gólpasszal záró Malkin és Crosby mellett a 4-2-es sikerből Fleury kapus is alaposan kivette a részét, 37 védést mutatott be, kétségkívül csapata egyik legjobbja volt.

Mike Babcock, a Red Wings főedzője szerint együttese vesztét az okozta, hogy négy emberelőnyéből egyet sem tudott gólra váltani – sőt, egyet kapott… Kollégája, Dan Bylsma amondó, Staal emberhátrányos találata volt a fordulópont, hiszen azt megelőzően a címvédő Detroitnak voltak helyzetei, és ki tudja, mi lett volna a vége, ha két góllal elhúz a vendégcsapat.

A jelenleg 2-2-re álló bajnoki döntő következő felvonása vasárnap esedékes Detroitban, majd visszatérnek a csapatok a pittsburghi Mellon Arenába.

Amennyiben a soron következő két találkozón nem dől a Stanley-kupa sorsa, akkor a hetedik, sorsdöntő összecsapásnak Detroit ad majd otthont.

Stanley Kupa-döntő, 4. mérkőzés:


Pittsburgh Penguins-Detroit Red Wings 4-2 (1-1, 3-1, 0-0)


Gól: Malkin (3., emberelőny), Staal (29., emberhátrány), Crosby (31.), Kennedy (35.), illetve Helm (19.), Stuart (21.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik