Élet-Stílus

Már Ecclestone is fél a Ferrari döntésétől

Bernie Ecclestone kezdi elhinni, hogy a Ferrari komolyan gondolja a Forma-1-ből való kiszállást. A vezér aggódik a kialakult helyzet miatt.

Látszólag a lehető legkomolyabban gondolja a Ferrari, hogy a tervezett szabályváltoztatások miatt kiszáll a Forma-1-ből. Kezdetben piti kis balhénak tűnt az egész, Bernie Ecclestone elsőként nyugtatott meg mindenkit, hogy az összes nagycsapat ott lesz a 2010-es rajtnál, most már azonban ő sem biztos benne, hogy valóban így lesz.

Szerda délután az olasz istálló elbukta a párizsi pert, az ítélethirdetés után pedig amellett, hogy kicikizte az új csapatokat, még egyszer leszögezte: ha nem változik a helyzet, és 2010-től valóban csak évi negyvenmillió fontot lehet költeni, inkább távozik. Ecclestone is kényelmetlennek érzi már a helyzetet, tovatűnt magabiztossága.

Ecclestone: egy állandó volt a csapatok között (MTI/AP)

Ecclestone: egy állandó volt a csapatok között (MTI/AP)

“Bizonytalan vagyok, nem akarom, hogy kiszálljanak” – vallotta be Ecclestone Monacóban. „Azt hiszem, mindenki ugyanígy van ezzel.” Ecclestone kételkedik benne, hogy a nevezési határidő lejárta, vagyis május 29. előtt meg lehet oldani a problémákat, azzal számol, több olyan csapat is lesz, amely nem nevez 2010-re. “Ki kell várnunk a határidőt, meglátjuk, mi lesz. Valószínűleg a többség nem fog nevezni.”

Ecclestone elmondta a véleményét arról is, hogy a Ferrari szerint az új csapatok miatt GP3-ra kellene átnevezni a Forma-1-et. “Ez csak egy álláspont, nem? Több mint hetven csapat fordult már meg a Forma-1-ben az indulás óta, egy állandó volt köztük, a Ferrari. Úgyhogy nem akarjuk elveszíteni.”

Ecclestone úgy véli, sok minden nem változott azzal, hogy elutasították a Ferrari keresetét, ez a legkevésbé sem befolyásolja az aktuális helyzetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik