Élet-Stílus

Győri BL-siker: egy félidő még hátravan

A dánok saját magukat okolták a BL-döntőben elszenvedett vereségért, ugyanakkor elismerték, hogy a legjobbja nélkül kiálló győriek megérdemelten diadalmaskodtak. A zöld-fehérek trénere büszke a lányokra, de tudja, hogy korai lenne a pezsgőbontás.

Bravúros győzelmet aratott a Viborg HK ellen idegenben a magyar női kézilabda-bajnok. A Győri AUDI ETO KC néhány nappal a mérkőzés előtt elveszítette Görbicz Anitát, de a kapitány nélkül is végig uralta a dániai meccset, és a szenzációsan védő Pálinger Katalin vezérletével nagy lépést tett a klub legnagyobb nemzetközi sikere felé.

A magyar csapat győzelmét elsősorban remek védekezésének köszönhette. „Természetesen örülök, hogy győztünk, de a veszprémi visszavágó még ennél is nehezebb lesz. Tudtuk, hogy kemény védekezéssel megzavarhatjuk a Viborgot” – értékelt a mérkőzés után Pálinger Katalin a kezi.hu-nak.

Görbicz nélkül a végső siker küszöbén (MTI)

Görbicz nélkül a végső siker küszöbén (MTI)

Egyetértett a rutinos kapusával a győriek vezetőedzője, Konkoly Csaba, aki felhívta a figyelmet, hogy az idegenbeli eredmény ellenére korántsem lefutott még a finálé. „Nem szabad elfeledni, hogy a Viborg idegenben is bravúrosan játszik, mindent egy lapra tehet föl, mi viszont kétségtelenül eredménykényszerben leszünk” – mondta a tréner, utalva a dánok elődöntős párharcára, ahol a román Valcea idegenbeli – hatgólos – legyőzésével alapozták meg a sikerüket.

A csapat két másik kulcsembere, Tomori (7 gól) és Vérten (6) egyaránt a kapusteljesítményt, és az egységes csapatmunkát nevezte meg a siker kulcsának. „Taktikailag felkészültünk a Viborgra, több embernek kellett Görbét helyettesítenie, és ezt sikerült is megvalósítanunk. Pálinger Kati fantasztikusan védett, így Görbicz Anita kiválása után még Kovacsics Anikó elvesztését is elbírtuk” – mondta a meccs után Vérten Orsolya.

A dánok a csalódást okozó eredmény ellenére nem voltak különösebben elkeseredettek, bíznak abban, hogy a jövő szombati visszavágón nem játszhatnak még egyszer ennyire rosszul. „Úgy vélem, a szezonban most játszottunk a leggyengébben. A mai mérkőzés után legfeljebb az jelent számunkra vigaszt, hogy ennél csak jobban kézilabdázhatunk a visszavágón. A védekezésünk még elfogadható volt, főként Katrine Lunde teljesítménye a kapuban, de támadásban rengeteget hibáztunk, rossz megoldásokat választottunk” – nyilatkozta Jakob Vestergaard, a dán együttes trénere. A Hypo elleni elődöntő első meccse után hasonlóan nyilatkoztak az osztrákok…

Jurack

Jurack “csak” négyszer volt eredményes (MTI)

A Bajnokok Ligája góllövőlistáját toronymagasan vezető Grit Juracknak nem ment a játék az odavágón, a német óriást remekül fogta a győri fal, Pálinger pedig megbabonázta a védéseivel. „Nehezebb lesz megnyerni a trófeát annál, mint amire először számítottam, de erről csak mi tehetünk” – mondta a négygólos Jurack, aki elismerően nyilatkozott a magyarok szurkolóiról: „A meccs lefújása után még egy órán keresztül a csarnokban ünnepelték győzelmüket, pedig ez csak az első felvonás volt.”

Folytatás szombaton a Veszprém Arénában 16:15-kor. A mérkőzést a Viasat3 élőben közvetíti. Reméljük legalább akkora ünneplésben lesz részük a lányoknak. Görbicz Anita mindenesetre már kijelentette, hogy sérülése ellenére is ugrálni fog a társakkal, ha elhódítják a trófeát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik